Eugen Teodorovici îl dă în judecată pe Cristian Ghinea: Am dovezi

Eugen Teodorovici, fost ministru al Fondurilor Europene, a anunţat vineri că intenţionează să-l dea în judecată "pentru incompetenţă" pe Cristian Ghinea, aflat până recent la conducerea aceluiaşi minister.

"Sunt miliarde de euro cheltuieli făcute, adică lucrările executate pe acele proiecte de infrastructură mare, pe faza a doua a lor. Facturile nu pot fi depuse pentru că MF-ul nu dă încă OK-ul, iar constructorii stau cu facturile în casă pentru că, dacă le aruncă spre decontare, se încarcă şi cu TVA. Deci, este o măgărie nesimţită, este un abuz clar în serviciu pentru ceea ce se face astăzi. Am dovezi în acest sens", a afirmat Teodorovici, senator PSD, în cadrul dezbaterii "Politica de coeziune a UE - De la reducere la adâncirea decalajelor de dezvoltare dintre statele membre - Cazul României", organizată de eurodeputatul PSD Victor Boştinaru, potrivit Agerpres.

Teodorovici: Este un exemplu clar de abuz în serviciu

El spune că despre această situaţie i-a vorbit zilele trecute premierului.

"Este o situaţie pe care i-am descris-o şi d-lui prim-ministru zilele trecute la o întâlnire. Şi într-adevăr se află într-o situaţie ingrată, şi anume între a face plăţi de un miliard de euro în piaţă (...), şi anume pe deficitul bugetar, adică sare de 2,9 în cazul în care până acum, să spunem, au execuţia "tande pe mande', sau să nu facă şi să aştepte acreditare (n.r. sistemului informatic) şi să facă aceste plăţi anul viitor, adică să omoare acele firme care au făcut lucrările şi aşteaptă să vină de undeva banii. (...) Şi, implicit, statul pierde. Adică pierde agentul economic, dar pierde şi statul. Ăsta este un exemplu clar de abuz în serviciu. Eu am de gând că fac în zilele următoare, în mod oficial, scris exact acest mecanism, pentru că este o primă piesă la dosarul penal care se va instrumenta. Îmi pare rău pentru dânşii, dar cred că dl Ghinea va fi primul ministru care va avea definit un astfel de dosar pe incompetenţă", a afirmat Teodorovici.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel