Eugen Teodorovici: Am primit mesaje de la CE în care îmi spun „Brilliant"

Comisia Europeană este foarte mulţumită de activitatea Guvernului Ponta privind fondurile europene, a declarat, joi, la Alba Iulia, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. Acesta a dezvăluit și că a primit mesaje de la forul european în care îi spun "Briliant".

Prezent la Alba Iulia pentru inaugurarea Staţia de epurare a apei uzate – o investiție de peste 10 milioane de euro, ministrul Eugen Teodorovici a vorbit într-o conferință de presă despre absorbţia fondurilor europene care în anul 2015 va ajunge la 80 la sută și despre modificările ce se fac privind achiziţiile publice, pentru a veni în ajutorul investitorilor.

În opinia ministrului Teodorovici, „cel mai aprig susţinător al pieţei e omul de stânga. Când vine cu o soluţie, aceasta e pentru întreaga societate, nu doar pentru un anumit grup", citează ziarulunirea.ro.

Potrivit oficialului din Guvern, România mai are încă de suferit din cauza administrării defectuoase din trecut, ce poartă semnătura fostei guvernări: „Am plecat la drum, în 2012, cu un handicap serios privind fondurile europene. Comisia Europeană ne trata cu neîncredere, ne judeca după trecut. Iată că o guvernare pragmatică poate ajunge la aceste rezultate. Am primit mesaje de la Comisie în care îmi spun „Brilliant", sunt foarte mulţumiţi de activitatea noastră de-acum şi asta înseamnă mult pentru noi", a spus Teodorovici.

El a adăugat că până la finalul acestui an se va face o reformă a sistemului, astfel că cei care vor să depună un proiect să nu mai fie obligați să meargă cu tone de documente. De asemenea, vor fi simplificate și evaluarea şi analiza solicitărilor. Potrivit ministrului, ţara noastră va avea un model unic în Europa în privinţa fondurilor europene, cu reguli foarte stricte, foarte dure. dar extrem de simple.

Citește și Eugen Teodorovici, după ce Traian Băsescu l-a făcut "dandy şi discotecar"


"Statul nu trebuie să transfere riscul pe spatele companiilor private. Îmi doresc să punem cât mai puţină presiune pe acest sector. Privatul nu trebuie să fie privit ca un hoţ!", a mai subliniat ministrul Teodorovici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel