EUGEN TEODOROVICI: 80% - rata de absorbție a fondurilor europene în 2015

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a afirmat că România va atinge anul viitor o rată de absorbție a fondurilor europene de 80%.

"Am plecat, în mai 2012, de la 7-8% absorbția fondurilor europene și, astăzi, am ajuns la 40% nivel de absorbție pentru actualul cadru financiar. Anul viitor, la finalul acestui prim ciclu financiar, vom atinge o rată de absorbție a fondurilor europene de 80%. Direcția în care mergem este bună, viteza trebuie mărită", a spus, joi, Eugen Teodorovici.

El și-a exprimat părerea de rău față de existența unor domenii, precum transporturile și mediul, unde accesarea fondurilor europene necesită mai mult timp și există riscul să se piardă unele proiecte.

Vezi și: Eugen Teodorovici: Am primit mesaje de la CE în care îmi spun „Brilliant"

"Sunt, din păcate, zone unde nu avem cum să comprimăm timpul, sunt anumite accesări tehnologice care nu au cum să fie comprimate, mai ales în zona de transport și de mediu. Aici există acest risc de a pierde anumite fonduri europene, pentru că, oricâte am face noi și ce măsuri am lua ca și Guvern, nu ai cum să eviți acest risc. Obligația noastră este să luăm cât mai mult din banii alocați de Uniunea Europeană pentru acest prim cadru financiar", a continuat ministrul Fondurilor Europene.

100% absorbție

"Vom avea o rată de 100% la capitolul 'Capital Uman' pe POSDRU și la Competitivitate. Aici, anul viitor, la final, vom avea 100%. Sistemul a fost schimbat, au fost create premisele unui cadru favorabil. Avem elementele necesare pentru a crede și a spera clar la un nivel de absorbție de 100% pe următorul cadru financiar", a dat asigurări Eugen Teodorovici, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel