Eugen Teodorovici: România s-a întors în 2011

Senatorul PSD Eugen Teodorovici, fost ministru al Fondurilor Europene și fost ministru de Finanțe, a declarat că România s-a întors în perioada 2009-2011 în ceea ce privește absorbția fondurilor europene și consideră că anul în curs este 'mort' din acest punct de vedere.

'În 2012, când PSD a preluat guvernarea, România, din păcate, era ultima țară într-un clasament în Europa, având undeva la 6% aproximativ. Deci, un nivel inacceptabil. Vă dați seama, prin 2007 începând, până în 2012, România nu a putut să facă dovada că este pregătită în a accesa o sursă de finanțare practic gratuită pentru țară, pentru diferite domenii de interes public.

Azi, România, pentru primul ciclu financiar, 2007-2013, se află undeva la 74-75% și așa cum am estimat eu la începutul mandatului meu de ministru al fondurilor europene, România poate închide undeva la 80%. Știți foarte bine, atunci când am estimat acest nivel de absorbție, de 80%, chiar în programul de guvernare al PSD, noi am prins acolo că vom face între 50 și 80%. Iar în primul an practic de mandat al meu de ministru al Fondurilor Europene, am ajuns la nivelul minim propus de PSD în planul de guvernare.

Ca paranteză și este demn și important, zic eu, de afirmat, cred că PSD e singurul partid care în ceea ce a promis în planul de guvernare și-a respectat în foarte mare măsură acele angajamente', a menționat Eugen Teodorovici.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel