CARDURILE, țința escrocilor români. Ați plătit cu cardul la restaurant?

Ați plătit vreodată cu cardul la restaurant?

Ați fi putut fi victima unui grup de România care au vândut fraudulos, în toată lumea, mai ales în SUA,  datele cardurilor bancare folosite în restaurante. 

Procurorii DIICOT și polițiștii de la Combaterea Criminalității Organizate au efectuat, miercuri, 22 de percheziții domiciliare pe raza județelor Timiș, Arad, Caraș-Severin și Mehedinți. Nouă persoane au fost reținute. Patru sunt cercetate sub control judiciar. Autoritățile române au colaborat cu FBI.

Potrivit DIICOT, gruparea infracțională era coordonată de un bărbat de 37 de ani, din Drobeta Turnu Severin, care este încarcerat într-un penitenciar din Germania, fiind condamnat la trei ani și șase luni de închisoare pentru înșelăciuni prin sisteme informatice, scrie Agerpres

Începând cu luna noiembrie 2008, membrii grupării au conceput un program informatic menit sa exploateze vulnerabilitățile informatice existente în sistemele POS amplasate în localuri și restaurante, iar prin acest mijloc să capteze toate datele cărților de credit ale persoanelor care efectuau plăți în acest mod.

Escrocheria ACCIDENTUL. Percheziții la două penitenciare

Aceste date obținute fraudulos erau puse la vânzare online persoanelor interesate din întreaga lume (de exemplu, din SUA, Rusia, Pakistan, Serbia).

Un palier al grupării se ocupa special de preluarea și ridicarea sumelor de bani pe care le trimiteau pe numele lor "cumpărătorii" datelor de credit obținute în mod fraudulos. Au reușit să compromită aproximativ 6.600 de carduri bancare ale clienților care au efectuat plăți la POS-urile mai multor companii.

În urma solicitărilor efectuate de autoritățile americane către cele 160 de bănci emitente ale cardurilor compromise, s-a stabilit că valoarea totală a prejudiciului este de 147.546,92 dolari, în urma raportărilor efectuate — până la data de 11 februarie 2009 — de 109 bănci. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel