Erdogan răspunde acuzelor lui Putin: ”Sunt gata să demisionez. El e?”

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a transmis că este pregătit să demisioneze, dacă se va confirma afirmaţia omologului său rus Vladimir Putin, privind cumpărarea de petrol de către Turcia de la Statul Islamic.

"Vă spun sincer: dacă aceste fapte vor fi confirmate, voi pleca din funcţie. Dar, în acelaşi timp, îl întreb pe domnul Vladimir Putin: el va rămâne?", a declarat Erdogan, la Paris, conform antena3.ro. El a reacționat astfel la afirmaţia conducerii ruse privind implicarea Turciei în contrabanda cu petrol din zonele controlate de Statul Islamic şi alimentarea financiară a teroriştilor.

Vladimir Putin declarase anterior, luni seară, că Ankara a decis să doboare avionul rusesc pentru că a dorit să protejeze petrolul pe care ISIS îl furnizează Turciei.

"Avem toate motivele să credem că decizia de a lovi avionul nostru a fost dictată din dorința de a proteja rutele pe care ISIS livrează petrol către Turcia", a declarat Vladimir Putin, în cadrul unei conferințe de presă organizate cu ocazia Conferinţei ONU pe tema climei de la Paris.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel