Șerban Nicolae (PSD) - Mihai Voicu (PNL), schimb de replici. "A mințit grosolan"

Senatorul PSD Șerban Nicolae a intervenit telefonic în emisiunea "La ordinea zilei", cu Dana Grecu, unde a declarat că deputatul PNL Mihai Voicu a mințit grosolan cu privire la propunerea sa legislativă pentru modificiarea Codului de Procedură Penală. 

"Domnul Mihai Voicu a mințit grosolan. Nu există nicio dispoziție care să spună că cei acuzați de fapte de corupție trebuie cercetați doar la domiciliu. Mă surprinde. Dacă are altă opinie, aduce argumente și votăm. Eu vorbesc de cu totul altceva în propunerea pe care am făcut-o.  Eu nu știu ce vrea PSD. E un proiect depus în nume personal. Eu fac o redefinire a arestării preventive, ca având două forme, arestul al domiciliu și arestul sever- în custodia autorităților, păstrez toate dispozițiile la arestarea preventivă atunci când este periclitată cercetarea penală, indiferent de infracțiunea pentru care respectivul/a este cercetat/ă. Am propus ca măsura excepțională să aibă în vedere faptele de violență și starea de recidivă, am dat o definiție cu privire la ceea ce înseamnă pericol concret pentru ordinea publică", a explicat Șerban Nicolae, la Antena 3. 

Proiect de lege: spectacolul parlamentarilor în cătușe nu va mai fi posibil. Schimbări în Codul de Procedură Penală

Mihai Voicu a replicat: "Avem viziuni diferite, nu e nicio problemă. Nu m-am gândit nicio secundă că dreptul unui senator sau deputat trebuie restrâns. Modificarea pe care vrea s-o propună este următoarea: se poate cere arestul preventiv numai dacă persoana respectivă a distrus o probă, păi degeaba mai este arestat preventiv, dacă proba a fost distrusă". 

"Nu inventați, nu propun așa ceva", a spus Șerban Nicolae. "Măsura preventivă se ia cu scop preventiv, ca să nu mai distrugă și alte probe", a adăugat senatorul PSD. 

Jurnalistul Radu Tudor a precizat că a înțeles ce a vrut să spună Șerban Nicolae, că propunerea sa de modificare legislativă nu împiedică arestul preventiv pentru politicienii acuzați de corupție. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel