Epidemie MERS, în Asia. Boala se poate răspândi la nivel mondial

Epidemia izbucnită în 2012, în Arabia Saudită, s-a răspândit în unele țări din Asia și riscă să devină o amenințare la nivel mondial. Cel mai puternic afectată este Coreea de Sud, dar Hong Kong și Singapore se pregătesc să facă față amenințării. Din cauza unei perioade de incubație lungi, persoanele contaminate pot răspândi virusul în întreaga lume, înainte să apară simptomele bolii.

Virusul, care provoacă o formă gravă de pneumonie, a fost numit MERS (Middle East Respiratory Syndrome Coronavirus) și este considerat la fel de periculos ca SARS, virusul sincițial respirator care a lovit Asia de Sud Est în 2003-224.

Potrivit Frankfurter Allgemeine Zeitung, comerțul și turismul sunt puternic afectate. Singapore a introdus obligativitatea monitorizării temperaturii, la aeroport, pentru persoanele care se întorc din Coreea. Hong Kong-ul și Taiwan-ul au emis avertizări tip "cod roșu" pentru călătoriile la Seul.

Bursa a reacționat, de la declanșarea crizei indicii bursieri scăzând cu 0,2 puncte. Ministerul de Finanțe a recunoscut că epidemia va afecta creșterea economică. Peste 50.000 de turiști și-au anulat călătoriile în Coreea de Sud. Circa 2200 de școli sunt închise, iar mari companii cum ar fi Hyundai au anulat evenimente publice care ar fi trebuit să se desfășoare în această lună.

Virusul MERS a fost descoperit în aprilie 2012. Boala debutează cu simptome asemănătoare gripei, incubația fiind de circa două săptămâni. Boala poate evolua dramatic, cu decesul pacientului prin sindroul de detresă respiratorie. Numărul cazurilor confirmate este de 1257, 448 murind din cauza bolii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel