Urmărește emisiunea live


Energy Holding, firma "băieților deștepți" din energie, la un pas de închidere

Energy Holding, firma  care a beneficiat aproape un deceniu de cea mai ieftină energie din România şi care a alimentat cele mai mari companii locale printre care Petrom, Dacia sau Oltchim, a renunţat anul trecut la toţi clienţii din proprie iniţiativă, scrie zf.ro.

Pe 6 aprilie, Energy Holding mai așteaptă decizia  într-un proces cu Hidroelectrica. Până acum, toate procesele intentate de Energy Holding producătorului de stat au fost pierdute. Dacă va pierde din nou, acesta ar putea fi finalul uneia dintre cele mai controversate istorii din energia românească post-decembristă, mai scrie sursa citată.

[citeste si]

Potrivit unui comunicat al Hidroelectrica, contractul cu Energy Holding a generat doar in perioada 2006 - 31 Mai 2012 o pierdere pentru compania de stat de peste 1,4 miliarde lei, cum a constatat administratorul judiciar in Raportul privind cauzele care au condus la starea de insolventa a companiei. Din energia disponibilizata prin denuntarea acestui contract pagubos, Hidroelectrica a obtinut doar in perioada august 2012 – decembrie 2015 venituri suplimentare de peste 550 milioane lei. 

Reprezentanţii companiei nu au dorit să comenteze pe baza acestei informaţii.

„Nu ştiu de unde aveţi numărul meu. Nu pot să vă răspund. La revedere", a spus Codruţ Manea, cel care a ră­mas la conducerea Energy Holding. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel