Endometrioza, descoperită în fetuși avortați. Nouă ipoteză

Cercetarea asupra endometriozei rămâne deschisă, motiv pentru care sunt lansate noi ipoteze legate de originea acestei boli.

S-a găsit endometrioză în fetuși avortați, lucru care poate arăta originea maladiei.

Endometrioza este o boală care se pare că își are originea în dezvoltarea fetală greșită. Ipoteza a fost confirmată și de un medic român, după cum povestește o pacientă care suferă de această boală.

"De dragul adevarului: endometrioza e o boala care se pare ca isi are originea in dezvoltarea fetala gresita. Prima data am auzit de teoria asta de la un medic gastrolog care mi-a zis sa nu imi terorizez ficatul si fierea cu detoxifieri ca nu nu ele poarta vina endometriozei mele.

Ci faptul ca in timpul sarcinii, eu nu m-am dezvoltat corect- celulele ce trebuiau sa fie in interiorul uterului , s-au dezvoltat in afara si se activeaza in functie de nivelul de estrogen. Articolul de mai jos pare sa confirme (s-a gasit endometrioza in fetusii avortati): http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20471320

Cazurile de endometrioza la, barbatzi iarasi par sa confirme teoria dezvoltarii fetale gresite: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/4014886", a povestit o pacientă pe Facebook.

Endometrioza, cancerul care nu ucide, afectează între 5 și 10% dintre femeile aflate la vârsta de procreere (între 20 și 45 de ani). Este considerată o boală tabu cu consecințe teribile. Endometrioza este prima cauză a infertilității feminine. Boala se traduce prin dureri insuportabile, tratamente și efectele lor secundare, intervenții chirurgicale numeroase și infertilitate. Endometrioza provoacă stări de oboseală și, în multe cazuri, duce la izolare și frustrare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel