Eminescu, 'scos' din programă de o profesoară. Reacția unui membru USR: Încercare evidentă de intimidare

Șerban Marinescu, membru USR, a sărit în apărarea Cristinei Tunegaru, profesoara de limba română din Bucureşti care, după ce a scris un "autodenunţ" pe Facebook în care anunţa că nu va respecta programa şcolară, a intrat în atenția inspectoratului școlar.

"Cristina a avut, în ultima perioadă, unele din pozițiile cele mai coerente și pozitive despre reformarea modului în care limba română este predată în școlile românești. Și-a asumat să vorbească despre blocajul în care se găsește pedagogia românească vizavi de cultura vie. A tras un semnal de alarma legat de modul în care Valorile sunt învățate și nu înțelese, despre cum copiii învață pe de rost de la oamenii mari lucruri pe care nu le pot înțelege. A vorbit despre predarea teoretică a gramaticii unor oameni care nu știu să scrie si să citeasca, despre predarea unor teme complet absconse pentru vârsta copiilor (moarte, nostalgie, trecerea timpului), despre idolatrizarea unor autori fără o înțelegere a lor. Pe scurt, a reclamat spiritul mort și caduc al școlii și incapacitatea ei de a mai transmite copiilor ceva viu și real.

[citeste si]

Pentru asta a fost atacată de cei care trăiesc încă cu impresia că pe vremea lor se făcea școală 'adevărată' tocind comentarii și cântând ode unor autori pe care nu i-au citit niciodată. Acum, va fi inspectată de minister într-o încercare evidentă de intimidare. E lupta unui sistem formalist care își definește succesul prin hârtii în fața evidentului dezastru din lumea reală. Când nivelul cultural popular este la nivelul la care este, nu lumea e de vină ci școala care nu mai știe cum să abordeze lumea. În loc să se schimbe, lovește în cei care îi arată goliciunea.

Pentru mine, Cristina este o inspirație și sper ca tot mai mulți profesori să i se alăture și să schimbe împreună școala românească", a spus Șerban Marinescu.

Autodenunțul Cristinei Tunegaru a stârnit fel de fel de reacții, unii fiind de partea profesoarei, iar alții blamând-o pentru că nu vrea să le predea copiilor Eminescu.

Profesoara a intrat în atenția Inspectoratului Școlar. Aceasta a scris pe Facebook că îi așteaptă la ore pe inspectori ca să vadă cu ochii lor despre ceea ce vorbește, adică "scânteia din ochii copiilor când descoperă că la disciplina limba română contează opiniile și ideile lor".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel