Emil Hurezeanu: Gestul lui Klaus Iohannis de a-și ține mâna la inimă când se cântă imnul e acceptabil

Emil Hurezeanu explică un gest al președintelui Klaus Iohannis, remarcat, duminică, în cadrul ceremoniilor dedicate învestirii sale în funcție, de câte ori s-a intonat imnul României, apreciind că, în opinia sa, gestul noului șef al statului „e un gest nu scuzabil, ci acceptabil".

Președintele Klaus Iohannis și-a ținut mâna la inimă, de fiecare dată când s-a intonat imnul de stat al României. 

Legat de acest detaliu, Emil Hurezeanu a comentat, la Digi 24: „Îi vine probabil dintr-un exercițiu euroatlantic televizual, pasiv. A văzut că aşa fac preşedinții tineri cu surâsuri americane".

„Dacă o fac americanii, nu înseamnă că nu trebuie s-o facem și noi", a adăugat jurnalistul atrăgând, totodată, atenția că „nu tot ce fac americanii, mai ales stilistic, e recomandabil în ceea ce ne privește. Nici măcar politic tot ce fac ei nu e neapărat cel mai bine".

De asemenea, Emil Hurezeanu a arătat că, în opina sa, gestul lui Klaus Iohannis „e un gest nu scuzabil, ci acceptabil", care marchează un personaj. „E înalt și mâna la piept - așa cum fac aproape mecanic americanii, dar nu sunt singurii - marchează momentul altfel decât nu știu ce fost preşedinte obosit care profită de ocazie ca să mai moţăie puţin", a conchis Emil Hurezeanu, aluzie la modul în care a fost surprins de camerele de filmat fostul președinte Ion Iliescu, duminică, în Parlament, în timpul discursului susținut de Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis. Fotografie de colecție de la depunerea jurământului în Parlament

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel