Emil Hurezeanu, despre primul discurs al lui Klaus Iohannis în Parlament: Parcă era marțian

Jurnalistul Emil Hurezeanu a comentat, luni, la Digi 24, primul discurs pe care președintele Klaus Iohannis l-a susținut în fața plenului reunit al Parlamentului de la preluarea mandatului, la 21 decembrie 2014. 

„Președintele e zeul necunoscut, deși are un chip și un nume și foarte multe voturi. S-a văzut astăzi în Parlament. Parcă era marțian, parcă a apărut de pe altă planetă. Deși tot ce a spus a avut un miez. Și mi-a plăcut faptul că a ținut să vorbească despre pericolul electoralismului, dar și despre pericolul populismului antiparlamentar. Un personaj care îți cere ora exactă sau te întreabă unde e piața cancelariei, chiar în momentul bombardării buncărului în care a locuit Hitler. Sigur e inoportun. Exemplul e forțat și îmi cer scuze că l-am dat în felul acesta. Parlamentul se pregătea pentru altceva, opinia publică e concetrată în jurul altor personaje. Sigur aș spune că suntem prea concentrați în jurul doamnei Udrea, cu acest vot mamut și cu discursul ei regal, imperial, care nu o să intre în antologii alături de intervențiile lui Maiorescu", a comentat Emil Hurezeanu.

Klaus Iohannis, primul discurs în Parlament. Amenințări pentru parlamentari

În primul discurs susţinut, luni, în plenul reunit de la preluarea mandatului, preşedintele Klaus Iohannis a declarat, între altele, că va veni la începutul fiecărei sesiuni parlamentare în faţa Parlamentului pentru a vorbi despre priorităţi și că pentru reformarea instituţiilor politice este nevoie de renunţarea la câteva practici, precum populismul şi electoralismul, "din cauza cărora suntem astăzi, aici".

"Pentru o transformare profundă de sistem, va trebui să renunţăm la câteva practici. În primul rând, să renunţăm la populism şi la electoralism. (...) În acest fel nu se poate construi un stat. Trebuie să avem tăria să recunoaştem că din cauza populismului şi electoralismului suntem astăzi, aici. Nu în sens de vină, ci de responsabilizare, acum când avem şansa de a îndrepta lucrurile", a declarat în plenul reunit președintele Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel