Emil Hurezeanu, despre distrugerea orașului Palmyra: „E una din marile nenorociri ale umanității”

Emil Hurezeanu a afirmat, joi seară, că preluarea controlul oraşului antic Palmyra, din Siria, de către teroriștii grupării Statul Islamic, și distrugerea acestuia ar însemna „una din marile nenorociri ale umanității". El a adăugat că soluția opririi acestor „barbari" ar fi una militară, care să-i preocupe și pe ruși și pe americani.

Vezi aici detalii: Înfrângerea-dezastru de la Palmyra, șoc pentru umanitate

  

„E una din marile nenorociri ale umanității, dacă se va întâmpla ce au mai făcut. Au distrus Muzeul din Mosul, au distrus Nimrod”, a spus Emil Hurezeanu.

„În Siria, Alep a fost unul dintre cele mai splendide orașe ale romanității orientale, sau Damascul – una din minunile lumii – sunt practic distruse în urma acestor războaie, din 2010-2011”, a continuat jurnalistul, potrivit digi24.ro.

„Un paradox tragic face ca Mohamed Atta, cel care a studiat arhitectura la Hamburg și ingenieria, și care a condus unul din avioanele care au intrat în World Trade Center, la 11 septembrie 2001, să-și fi dat o teză de licență sau poate chiar de doctorat cu refacerea centrului istoric a orașului Alep, la Universitatea din Hamburg. Urmașii lui îl fac praf”, a precizat Emil Hurezeanu.

„Palmyra este interesantă pentru că este una din puținele întâlniri între Vest și Est, acum 3.000 de ani. Se întâlneau acolo civilizația romană, cu lumea veche arabă și chiar cu lumea evreiască. Era un loc de platforme, pe unde veneau mirodeniile din Oceanul Indian și se îndreptau spre Europa. E o splendidă așezare, foarte bine păstrată, în mijlocul deșertului sirian, cu cea mai interesantă portretistică romană”, a adăugat jurnalistul.

Citește și: Emil Hurezeanu, aviz favorabil în Comisii pentru postul de ambasador la Berlin

Emil Hurezeanu a declarat că „acești barbari distrug și moștenirea arabă”.

„Pentru ei nu e valabil decât ce s-a făcut după Mahomed, păstrează doar ce e după secolul VII după Hristos. Tot ce ține de lumea arabă de dinainte, ca sa nu mai vorbim de cea creștină sau greco-latină, e distrus. E o furie care ține de demonismul pur, dincolo de decapitare, e și furia asta împotriva monumentelor”, a mai spus jurnalistul.

El a transmis că soluția pentru această situație este una militară, care să îi preocupe și pe ruși și pe americani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel