Emil Hurezeanu, aviz favorabil în Comisii pentru postul de ambasador la Berlin

Emil Hurezeanu a primit, marți, în comisiile reunite de politică externă pentru postul de ambasador al României la Berlin, el precizând în cadrul audierilor că rolul comunității românești din Germania ar putea fi mult îmbunătățit.

Avizul favorabil, care este consultativ, a fost dat de 19 voturi "pentru" și unul "împotrivă", relatează Agerpres.

În cadrul audierilor, Emil Hurezeanu a afirmat că rolul comunității românești din Germania ar putea fi mult îmbunătățit, adăugând că nu poate fi vorba de o "invazie" a românilor în această țară în contextul procentului important de oameni angajați și cu studii.

Analistul politic a pledat și pentru îmbunătățirea diplomației economice, apreciind că există riscul ca firme cu rezonanță germană să intre în dezbateri publice nu întotdeauna favorabile.

Arătând că există un potențial crescut al schimburilor economice cu Germania, Hurezeanu a subliniat, însă, că există un deficit de încredere la nivel societal în Germania, care se manifestă în presă, în contextul în care vizite ale politicienilor români nu au ecoul bine meritat.

Totodată, el a subliniat că legislația electorală trebuie schimbată și a precizat că o anumită atitudine față de românii din diaspora trebuie să dispară.

George Maior, aviz favorabil în comisii pentru funcția de ambasador al României în SUA
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel