Emil Constantinescu, înfierat de intelectualii lui Băsescu pentru scrisoare adresată lui Ponta

Profesorul Vladimir Tismăneanu, considerat unul dintre cei care care alcătuiesc grupul "intelectualilor lui Traian Băsescu", îl blamează pe fostul președinte Emil Constantinescu deoarece l-a lăudat pe premierul Ponta pentru sprijinirea persoanelor persecutate de regimul comunist.  

Politologul trasează o paralelă între Emil Constantinescu și Mircea Cărtărescu, care și-au anunțat în aceeași zi opțiunile politice pentru turul doi al alegerilor prezidențiale. Primul și-a declarat aprecierea pentru Victor Ponta, în timp ce al doilea le-a cerut tuturor celor care cred în el să-l voteze pe Klaus Iohannis.

Vladimir Tismăneanu îl laudă pe Cărtărescu, în timp ce pe Emil Constantinescu îl descrie drept "o teribilă deziluzie". "Ca președinte, nu a făcut nimic pentru decomunizarea țării. În anii președinției lui Traian Băsescu, omul a devenit tot mai acru și mai agresiv", scrie profesorul Tismăneanu în contributors.ro.

Politologul mai scrie că Emil Constantinescu a devenit, ca și "discipolul" său Mugur Ciuvică, un client al "antenelor voiculesciene" și îi pune un diagnostic fostului șef de stat:  "Suferă, în mod evident, de ranchiună galopantă, de orbire resentimentară".

Emil Constantinescu, scrisoare de susținere pentru Victor Ponta

"Si-a permis sa-i numeasca pe intelectualii straluciti ai acestei tari, pe Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu, H.-R. Patapievici, Mircea Cartarescu, Mircea Mihaies, “suflete de sclavi”. A sprijinit din rasputeri puciul avortat din iulie 2012. Il glorifica, intr-o lunga scrisoare, pe guevaristul Ponta pentru ca ar sustine, pasamite, cauza luptatorilor anticomunisti. Ne crede oare pe toti spalati pe creier? Mai lipseste sa ne spuna ca Ion Iliescu a fost adevaratul erou al revolutiei din decembrie 1989. Un caz dezolant de rinocerizare.

Iata-i acum pe cei doi, inainte de al doilea tur: Mircea Cartarescu isi anunta public sustinerea pentru Klaus Iohannis, dupa ce, in primul tur, a sustinut-o pe Monica Macovei. Emil Constantinescu il sustine pe “anticomunistul” Victor Ponta. Nu am nimic de adaugat ori de comentat. Situatia vorbeste de la sine. Poate doar o intrebare, pentru cine va vota profesoara Zoe Petre?", conchide Vladimir Tismăneanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel