Emil Boc: Dacă se aplică CAS redus, din 2015 vom avea majorări de taxe locale

Emil Boc "dă în scris" că, din 2015, se va ajunge la majorări de taxe locale sau la diminuarea investițiilor în cazul în care se va aplica reducerea CAS.

Fostul premier, Emil Boc, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că reducerea CAS cu 5 la sută este o măsură foarte bună, care însă trebuie aplicată la momentul potrivit.

"Se menține discuția privind reducerea CAS cu 5 la sută. Între expertiza Guvernului și a FMI, dau mai multă credibilitate FMI, care apreciază că măsura nu este sustenabilă pe termen lung. Este o măsură foarte bună, dar trebuie aplicată la momentul potrivit. Dau în scris, pe datele pe care le avem acum, că, dacă această măsură se aplică, din 2015, anul viitor, vom avea fie majorări de taxe locale, ca să asiguri venituri, fie o diminuare drastică a investițiilor. Ceea ce înseamnă că măsura este foarte bună, dar nesustenabilă în România", a spus Boc.

Citește și: Ce spune Ponta despre introducerea unor TAXE NOI

Potrivit acestuia, s-a încercat și în guvernarea pe care a condus-o aplicarea reducerii CAS și s-a discutat în acest sens cu FMI.

Emil Boc a  adăugat că "l-a admirat" pe premierul Ponta când "se lăuda că România a reușit să ajungă de la un deficit bugetar de minus 9 la sută la 2,4 la sută ca și când ar fi realizat această ajustare structurală, când, de fapt, a găsit-o pe tavă".

Citește și: Boc acuză Guvernul că sărăcește Cluj-Napoca: "Bani luați cu japca" 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel