Emigrarea în Canada, mai ușoară începând din august

Vești bune pentru cei care aleg să emigreze în Canada, în provincia Quebec. 

Grila de selecție pentru cei care vor să emigreze în provincia Quebec prin programul destinat lucrătorilor calificați a fost modificată recent, Ministerul Imigrației din această provincie renunțînd la factorul "Adaptabilitate" din lista de criterii analizate, a declarat Răzvan Dupleac, consultant reglementat în imigrație în Canada și în provincia Quebec, relatează zigzag-online.ro.

Mai exact, s-a eliminat proba interviului susținut de candidat (și de partenerul său de viață) cu un reprezentant al Ministerului Imigrației din Quebec, în cadrul căreia se evalua cunoștințele despre această provincie, posibilitățile de integrare socio-profesională și modul în care candidatul și-a pregătit procesul de emigrare în Canada.

Măsura, anunțată la 5 august, se aplică atît cererilor depuse începînd cu această dată precum și tuturor dosarelor depuse anterior și pentru care nu s-a emis încă avizul de referință în francizare sau cel de intenție de refuz trimis candidatului în etapa de selecție.

Însă, cei care nu au reușit să treacă proba interviului și au primit avizul intenției de refuzare a candidaturii NU se pot prevala de modificarea introdusă la 5 august.
De asemenea, noua măsură NU se aplică nici în cazurile de revizuire administrativă a deciziei de refuz, în aceste situații fiind luate în considerare regulile în vigoare la momentul deciziei negative.

Cum se modifică grila de selecție

În consecință, prin eliminarea factorului "Adaptabilitate" - pentru care se primeau maxim 6 puncte -, grila de selecție se modifică după cum urmează:
- Pentru candidații singuri, fără soț/soție, pragul de selecție se reduce de la 55 la 49 de puncte.
- Pentru cei casătoriți, pragul de selecție se reduce de la 63 la 57 de puncte.

Totuși, Ministerul Imigrației din Quebec poate chema un candidat la interviu atunci cînd există dubii în ceea privește corectitudinea informațiilor furnizate de el sau pentru a controla autenticitatea anumitor documente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel