Eliminare corupți PSD. Ce spune Sebastian Ghiță

Sebastian Ghiţă afirmă, într-o declaraţie dată publicităţii imediat după şedinţa conducerii PSD, că Victor Ponta trebuie să reformeze în profunzime PSD. În plus, deputatul PSD cere eliminarea corupților din partid până când aceștia își vor rezolva problemele cu legea.

VEZI ȘI: Sebastian Ghiță dinamitează PSD: Iliescu să se retragă 

Pe "lista neagră" se află Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu, Bunea Stancu, Adrian Duicu, Mocanu, Tudor Pendiuc, Viorel Hrebenciuc.

"Am spus că acești oameni - până nu își rezolvă problema cu legea, trebuie să se supende. Trebuie să fie în afara partidului, până își rezolvă problemele. Nu am spus că trebuie să plece din partid. Acești oameni au impact asupra imaginii pe care o are PSD în rândul electoratului. Mulți politicieni care au probleme cu legea au impact asupra imaginii partidelor în general. Dacă ne păcălim noi între noi spunându-ne că oamenii tolerează și acceptă așa ceva... nu este bine. Votul din 16 noiembrie a fost împotriva întregii clasei politice și împotriva întregului sistem", a zis Sebastian Ghiță la România TV.

"Partidele trebuie să vină cu niște reguli și coduri de acțiune care să permită - în momentul când instituțiile statului iau măsuri - să oprească posibilitatea, ca pe viitor, respectivii politicieni să mai obțină funcții și să mai candideze. Nu putem să ne ascundem și să zicem... că oamenii știau că au ei probleme și totuși i-au ales. Nu este adevărat. Românii nu au știut realitatea din spatele faptelor unora. Până când justiția se pronunță, acești oameni nu mai pot reprezenta binele public".

Întrebat ce propune, de exemplu, în cazul lui Radu Mazăre, Sebastian Ghiță a zis: "Orice persoană care este luată cu mascații și dusă la audieri trebuie automat obligată de societate să se suspende din partid. Dacă nu o face într-un termen rezonabil, adică în câteva zile, acea persoană nu trebuie să mai obține noi poziții publice. Este foarte simplu. Fie o fac ei, fie o fac partidele. Partidele nu mai pot să se ascundă și să acuze procurorii că fac jocuri politice. S-a terminat cu această chesiune.  DNA, DIICOT și Parchetul General sunt entități care nu mai pot fi bănuite de joc politic. În acest sens, Victor Ponta și PSD au avut un rol pozitiv".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel