Elevii români, medalie de aur la Olimpiada Internațională de Filosofie

Elevii români au obținut o medalie de aur și o mențiune la cea de-a XXII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Filosofie, desfășurată în perioada 15-18 mai, la Vilnius.

Potrivit unui comunicat de presă al MEN, remis duminică Agerpres, medalia de aur a fost cucerită de Dan Cristian Vulpe, elev la Colegiul Național Silvania din Zalău (județul Sălaj), iar mențiunea a fost acordată lui Petru Cosmin Vraciu, elev la Colegiul Național Decebal din Deva.

"Concursul din acest an, dedicat unui mare filosof al dialogului, Emmanuel Levinas, a reunit 90 de participanți din 41 de state. Conform regulamentului competiției, țara organizatoare poate înscrie în concurs un număr de 10 elevi, celelalte state având dreptul la doar doi concurenți.

VEZI ȘI: Performanță remarcabilă. România, șase medalii de aur

Competiția a fost înființată în 1993 la inițiativa unui grup de profesori din Bulgaria, Germania, Polonia, România, Turcia și Ungaria și este oficial recunoscută de UNESCO", precizează comunicatul MEN.

România a participat la toate cele 21 de olimpiade de până acum, găzduind, la Brașov, ediția din 1998, respectiv la Iași, ediția din anul 2008.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel