Elevi și părinți de la Goethe, scandal cu partidul lui Iohannis, FDGR. Acuzații grave

Partidul Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) a intrat într-o dispută etnico-politică, la Colegiului German Goethe din București. Asociația Comitetul de Părinți acuză FDGR de discriminare și intervenție politică în actul de învățîmânt, iar reprezentantul elevilor în CA a difuzat un material incendiar, în care acuză un demnitar că încearcă să-și bage nepotul pe șest la Colegiu. Scandalul a pornit după înlocuirea directoarei Cristina Popa, la decizia Inspectoratului București.

Cristina Popa a fost schimbată din funcția de director al liceului Goethe la începutul săptămânii trecute. Aflând de decizia Inspectoratului, unii părinți au început mobilizarea pentru susținerea directoarei.

Activitatea didactică să se desfășoare cu consultarea FDGR

Ulterior, în 11 martie, apare un memoriu al FDGR în care se solicită tocmai ceea ce se întâmplase deja, demiterea directoarei Cristina Popa. Partidul reprezentant al minorității germane și-a exprimat "profunda îngrijorare și indignare în legătură cu noua politică școlară a Colegiului German Goethe promovată de dna. Director Cristina Popa". FDGR își exprimă dezacordul în patru puncte și cere înlocuirea actualei conduceri, adică a Cristinei Popa, și numirea unei noi conduceri care să corespundă criterilor legale. Precizăm încă o dată că această solicitare a venit după demiterea directoarei și numirea unei noi conduceri. Mai mult, partidul FDGR subliniază că "minoritatea germană dorește ca activitatea didactică a Colegiului German Goethe să se desfășoare cu consultarea Forumului". 

VEZI AICI MEMORIUL FDGR

Discriminarea pe criterii etnice să nu fie permisă

Asociația Comitetul de Părinți al Colegiului German Goethe a făcut un memoriu care va fi depus luni la Minister, împotrivindu-se înlocuirii directoarei Cristina Popa. Părinții, dar și reprezentanții elevilor cer să fier repusă în funcție profesoara Cristina Popa. Asociația Comitetul de Părinți al Colegiului German Goethe își exprimă consternarea cu privire la implicare explicită a unui partid într-o chestiune de management educațional, atrage atenția că afirmațiile FDGR nu sunt argumentate, susține că FDGR face o diversiune, se declară jigniți și cer o evaluare a argumentelor. Asociația cere să fie oprită ingerința politică în managementul unei instituții școlare. Potrivit părinților, reducerea ponderii etnicilor germani în rândul elevilor este proporțională cu reducerea ponderii acestei minorități în România, după 1989, iar discriminarea pe criterii etnice nu ar trebui să fie permisă. Susținătorii directoarei Popa susțin că se urmărește renunțarea la testul de admitere în Colegiu, pentru a fi favorizați unii copii cu pile.

VEZI AICI MEMORIUL Asociației Comitetul de Părinți al Colegiului German Goethe

Reprezentantul elevilor: nu ne lăsăm învinși de corupție!

Coco Balotescu, reprezentantul elevilor în Consiliul de Administrație, a trimis un mesaj revoltat colegilor, după ședința în care s-a anunțat schimbarea directoarei:

"Deeeci o sa vina un mesaj lung asa ca puneti-va centurile. Ieri a avut loc un consiliu de administrație. Dupa cum probabil știți, începând cu anul acesta, este necesară si prezenta unui reprezentat al elevilor, care sunt eu. In orice caz, s-a discutat vineri problema de care deja stim cu totii. Am sa o povestesc insa din nou, ca sa nu existe nelămuriri, pe scurt. Este vorba despre clasa 0, care, pentru a intra la Colegiul GERMAN Goethe, trebuie sa dea un test de admitere. Acest test se dadea pana de curand cu aceleasi invatatoare care predau la clasa 0 copiilor care urmau sa fie examinati, iar “concluziile le puteti trage si singuri, dragi romani”. Asta, pana cand dna. Popa a cerut dreptate si a rugat sectiunea germana sa se ocupe de aceste teste de admitere in scoala, astfel incat sa decurga cat mai corect si cat mai obiectiv. Zis si facut, si cam asa funcitoneaza de vreo 3 ani incoace. Cine beneficiaza din asta? Copii care chiar stiu germana si care merita un loc la noi in scoala. Cine iese in dezavantaj? Copii (sau mai bine zis, parintii) care cred ca isi pot trimite copiii la Colegiul German (si subliniez german) Goethe fara ca ei sa stie bob de germana. Intre timp, dragii prieteni, a crescut mare un nepot de ministru care isi doreste cu tot dinadnisul sa intre la noi in scoala. El nu stie pic de germana, iar partintii nu au facut nici macar efortul de a incerca sa il invete, ei cred ca, fiind nepotul unui ministru, lucrurile vin pe tava la pocnirea din degete. Problema intervine, desigur, aunci cand dna Popa spune “Nu! Baiatul intra numai daca stie germana, pentru ca asa este corect!” Acesta, dragi prieteni, este motivul pt care doamna Popa este in pericol de a fi demisa. Sa le spunem lucrurilor pe nume? Hai, sa le spunem! Pt ca nu vrea sa faca parte din niste actiuni corupte, pt ca nu vrea ca unii sa aiba privilegii in favoarea altora. Toate acestea sunt insa ascunse sub covor. “Justificarea legala” a demiterii doamnei popa este faptul ca este si dirginta la o clasa a 5-a si directoare. Insa asta este doar o fatada a esentei. De ce ne lasam, dragi prieteni, invinsi de coruptie? De ce suntem noi obligati sa toleram astfel de nedreptati doar pt ca “cei inalti” cer lucrurile pe tava? Sper ca acum sa le fie tuturor clara situatia si ca fiecare sa stie cu ce ne confruntam in aceste momente si ce ne asteapta in cazul demiterii doamnei Popa din functie". 

FDGR este partidul care l-a propulsat pe Klaus Iohannis la funcția de primar al Sibiului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel