Elena Udrea - Traian Băsescu. Cum s-a produs apropierea

Președintele PMP, Elena Udrea, a dezvăluit culisele primelor apropieri de președintele Traian Băsescu. 

Într-un interviu pentru Adevărul, Elena Udrea a dezvăluit începuturile relației politice cu președintele Traian Băsescu. 

"Eram fascinată pentru lucruile pe care le spunea"

"Era primar. Am mai vorbit despre perioada aceea, dar au fost tot felul de conotaţii. Eu m-am înscris în alianţa D.A., în 2004. Mă uitam cu speranţă la Teodor Stolojan şi la Traian Băsescu. Îl cunoşteam pe Stolojan şi i-am spus de dorinţa mea de a intra în politică. Am candidat pentru funcţia de consilier general. Traian Băsescu era liderul Opoziţiei, cel mai vocal, cu totul diferit. Oamenii aveau foarte multă încredere în el. Era fascinant. Nu vorbea nimeni când venea Traian Băsescu la partid. Era vorba de respect. A trecut campania pentru alegerile locale. Prima discuţie nu a fost legată de politică. A fost la un eveniment privat prin 2003. Eram fascinată pentru lucruile pe care le spunea. Nu vorbea decât Traian Băsescu la masa aceea", a spus Elena Udrea.

"Cele mai frumoase momente era când îl descopeream pe Traian Băsescu. Ne scotea în Cişmigiu. Eram câţiva consilieri noi şi ne povestea. Era vară, stăteam până în târziu în noapte"

Președintele PMP a continuat: "S-au câştigat alegerile, eu avem un proiect, să zugrăvesc casele din Bucureşti. M-am dus acolo, eram cu Ludovic Orban, şi încercam să conving oamenii să voteze cu Liviu Negoiţă. Am contribuit şi noi şi ne-am strâns la Modorgan, unde Traian Băsescu a venit şi aşteptam să ne spună primarul cum o să fie în Consiliu. A şters cu noi pe jos când au început colegii să zică că trebuie să punem oamenii noştri. Eu m-am făcut mică. Eu nu voiam să pun pe nimeni. "Cine sunteţi voi, vă cunoaşte cineva pe voi? O să contaţi în politică când veţi merge pe stradă şi vă va cunoaşte cineva". Cele mai frumoase momente era când îl descoperam pe Traian Băsescu. Ne scotea în Cişmigiu. Eram câţiva consilieri noi şi ne povestea. Era vară, stăteam până în târziu în noapte. Atunci aflam cât de mare era Traian Băsescu în marina comercială. Eu ce puteam să povestesc? Ce puteau colegii să spună? Îl ascultam ore în şir. Am înţeles cât de puternic, ce caracter puternic are, cam care sunt valorile în viaţă şi în politică, şi mi-am spus că dacă există un astfel de om în politică, trebuie să rămâi şi să lupţi pentru lucrurile în care crede".

Momentul de la Golden Blitz

"Am ajuns la momentul în care candida domnul Stolojan. O cunoşteam pe Raluca Turcan cu câteva luni în urmă. Nu prea ştiam ce era la vârful alianţei, doar foarte puţin ştiam noi cei din Consiliul General. Într-o zi de sâmbătă, 6 noiembrie, fiind la Primărie, am încercat să intrăm la primarul General şi mi s-a spus că nu se poate. Era ciudat. Am plecat, am ajuns acasă şi am deschis TV, de unde aflam că fusese şedinţă şi luase locul lui Stolojan. Am perceput că e ceva important. Am ştiut că va câştiga şi i-am spus preşedintelui. Destinul României a fost să-l aibă pe Traian Băsescu preşedinte. Nu am avut nicio emoţie. Am ştiut că va câştiga acele alegeri pentru că România nu putea să continue cu PSD şi Adrian Năstase. Nu am fost în staff-ul preşedintelui, dar mi-am luat un proiect şi am plecat în judeţul Giurgiu şi am făcut campanie. Am rugat-o pe doamna Boagiu să-mi dea materiale şi am plecat cu colegii mei din avocatură în Giurgiu. Aveam maşina toată lipită cu afişe cu Traian Băsescu. Ludovic Orban mi-a spus: "tu vii cu Mercedes în campanie?". Făceam lucrurile cu mare entuziasm. Preşedintele încă mai venea la Primărie. A fost un moment între cele două tururi în care s-au reclamat fraude. Preşedintele ajunge la Golden Blitz, eu am ajuns prima. Vorbea în direct la radio şi comenta subiectul. Atunci au fost făcute celebrele fotografii la Golden Blitz cu mine şi preşedintele. Acolo se întâlneau colegii pentru a stabili strategia pe mai departe. A ajuns preşedintele, a făcut o fotografie în care preşedintele vorbea la radio. Eram la aceeaşi masă. Nu presupuneam că ăsta poate să fie subiect de campanie. A fost turul II ,s-au câştigat alegerile şi a fost o celebră şedinţă la care nu am participat. Eram la PNL". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel