Elena Udrea rămâne încă 30 de zile în arest

ÎCCJ s-a pronunţat, joi,  asupra legalității arestului preventiv în cazul fostului ministru Elena Udrea și al celorlalți inculpați din dosarul "Gala Bute", a căror judecare a început miercuri.

Magistrații Curții Supreme au decis, joi, prelungirea cu încă 30 de zile a mandatului de arestare a Elenai Udrea. Aceeași măsură au primit și ceilalți inculpați în dosarul Galei Bute, respectiv Tudor Breazu și Rudel Obreja.

Decizia de joi nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu recurs în termen de 48 de ore. 

Fostul ministru Elena Udrea a fost adusă, miercuri, în cătușe la instanța supremă, care verifică legalitatea arestării sale preventive în dosarul "Gala Bute", în care a fost trimisă în judecată pentru trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

La Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) au mai sosit, miercuri, și ceilalți inculpați din dosar — fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box Rudel Obreja, Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului), Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă, administratorul unei societăți comerciale.

În același dosar, Gheorghe Nastasia a fost trimis în judecată pentru luare de mită, Ștefan Lungu — pentru complicitate la dare de mită, Ana Maria Topoliceanu este acuzată de luare de mită, Dragoș Marius Botoroagă — de dare de mită, iar Ion Ariton este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de participație improprie la abuz în serviciu și folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel