Elena Udrea, la un pas de a fi eliberată din arest pentru a doua oară

Elena Udrea se află, joi, din nou în faţa judecătorilor de la Înalta Curte, unde se judecă recursul la arestarea preventivă în dosarul "Galei Bute".

Instanţa supremă va lua o decizie definitivă în ceea ce priveşte măsura preventivă luată pentru cercetarea Elenei Udrea în dosarul "Gala Bute".

Elena Udrea a fost arestată preventiv săptămâna trecută, după ce ICCJ a emis pe numele ei mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, în dosarul "Gala Bute". Fostul ministru a contestat decizia la curtea supremă, iar joi dimineaţă a fost adusă în faţa magistraţilor, care vor lua o decizie definitivă.

Citește și: De ce vor Răzvan Dumitrescu și Bogdan Chirieac eliberarea Elenei Udrea

Mandatul de arestare a fost emis pentru: infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a contractelor încheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic şi UAT Borsec; infracţiunea de luare de mită în legătură cu plăţile efectuate de Compania Naţională de Investiţii către SC Consmin SA; infracţiunea de luare de mită în legătură cu finanţarea de către MDRT a contractelor încheiate de Termogaz Company SA şi SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni şi UAT Petroşani; infracţiunea de abuz în serviciu, în legătură cu organizarea "Galei Bute", se arată în decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Totodată, instanţa a respins propunerea DNA în cazul Elenei Udrea în ce priveşte acuzaţiile de tentativă la infracţiunea de folosire de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene şi infracţiunea de folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel