Elena Udrea, amănunte din închisoare, în primul interviu din arest la domiciliu. Ironii amare din partea celorlalte femei arestate

Politiciana Elena Udrea a vorbit, duminică seară, la B1 TV, despre condițiile pe care le-a avut în arest preventiv. 

"Este o realitate faptul că arestul, fie el preventiv, fie în penitenciar, te schimbă foarte mult psihologic și din cauza lipsei condițiilor minime, mai ales pentru femei", a declarat Elena Udrea, în cadrul emisiunii "Ultimul Cuvânt", la B1 TV.

Politiciana a adăugat că "Erau foarte multe femei care suportau aceleași condiții inumane pe care le-am suporat și eu. Eu, fiind o persoană publică, a fost impactul foarte mare, că nu am putut să fac nimic. Ceea ce se întâmplă într-un arest preventiv, în arestul Capitalei, mai puțin în penitenciar, este grav. Că nu am putut să mă coafez nu e o dramă, dar că nu am putut să fac mișcare, te afectează psihic. Foarte mulți pleacă bolnavi de acolo". 

Ironii ale celorlalte deținute

Întrebată de jurnalistul Ion Cristoiu de câte ori a fost chemată de procurori pentru discuții, aceasta a răspuns: "Cred că am fost de două ori pe acest dosar. Eu am fost un dosar fericit. Am fost cu femei în cameră, arestate cu grupul și pe care nu le-a chemat nimeni niciodată. Mă uitam la aceste femei care care îmi reproșau cumva mie lucruri legate de arestarea prevetinvă abuzivă, lucruri pe care eu le-am susținut și care au genrat acest mod răvășit de a face justiție, fiind rezultatul guvernării mele și a lui Băsescu. Bineînțeles, un reproș cu prietenie, dar chiar și asa imi atrăgeau atenția și era un fel de ironie amară: Vezi ce ai susținut atâția ani, asta e justiția pe care ați susținut-o". 

Arestul preventiv creează imagine

"Cred că s-a dat startul. Constat că toți care pot decide asupra libertății cuiva își doresc să-și facă imagine prin arestul preventiv. Am văzut că toată lumea încearcă acum să aresteze în condițiile în care un om arestat preventiv este un om prezumtiv nevinovat. Nu poți să arestezi fără o judecată, o decizie definitivă doar pentru că nu este o persoană populară. Dar acum e vorba de competiție", a spus Elena Udrea, întrebată fiind la ce folosește arestul preventiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel