Elena Băsescu, despre marele pericol cauzat de criza din Ucraina

agerpres_5166243
agerpres_5166243

Elena Băsescu a vorbit în plenul Parlamentului European despre situația prezentă în regiunea transnistreană și despre tensiunile din Ucraina care pot afecta Republica Moldova.

„Consider că printre prioritățile Uniunii la Consiliul pentru Drepturile Omului ar fi trebuit să se numere și situația din regiunea transnistreană, mai ales în contextul creșterii tensiunilor din vecinătatea estică”, și-a început intervenția Elena Băsescu.

„În ciuda faptului că la inițiativa mea, Parlamentul European a adoptat o rezoluție despre încălcarea dreptului la educație în limba română în regiunea transnistreană, așa-zisele autorități de la Tiraspol continuă practicile staliniste. S-a ajuns atât de departe încât, după ce a fost arestat, directorul liceului „Lucian Blaga” din Tiraspol a fost trimis în judecată sub acuzația de contrabandă cu valută – când de fapt el transporta salariile profesorilor”, a mai adăugat Elena Băsescu.

Mezina președintelui a abordat și subiectul tensiunilor din Ucraina.

„Totul se desfășoară sub patronajul așa-numitelor trupe rusești de menținere a păcii care țin în viață regimul separatist. În plus, în ultimele zile, militarii ruși se pare că au primit muniție de război și au intrat în stare de alertă, teoretic din cauza situației din Ucraina. Însă, în ultima vreme și nu numai, Rusia ne-a demonstrat cum acționează când își urmărește interesele, iar Crimeea este cel mai bun exemplu. Atrag atenția că există riscul ca instabilitatea din Ucraina să fie „exportată” de Rusia și în Republica Moldova”, a zis Elena Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel