Șeful Europol, avertisment teribil: Europa, sub cea mai mare ameninţare teroristă!

Rob Wainwright, șeful Europol, a lansat un avertisment teribil privind amenințarea teroristă în Europa.

„Europa se confruntă cu cea mai ridicată ameninţare teroristă din ultimul deceniu", declară într-un interviu, în exclusivitate, pentru Q Magazine, Rob Wainwright, şeful Europol.

Ţări precum Franţa, Belgia sau Turcia au fost victime ale atacurilor brutale comise de gruparea jihadistă ISIS, soldate cu sute de morţi şi răniţi. Cel mai recent atac terorist, de pe aeroportul Ataturk, din Istanbul, în urma căruia 41 de oameni şi-au pierdut viaţa, arată că ofensiva teroristă devine din ce în ce mai elaborată.

„Este nevoie de o cooperare mai mare în materie de contra-terorism la nivel european", explică directorul Europol pentru Q Magazine.

Lupta contra terorismului, un eșec?

În ciuda declarațiilor mai multor guverne europene privind sporirea cooperării în contra-terorism, acest fapt nu s-a concretizat până de curând.

„Din 2001, multe declaraţii la nivel înalt al Uniunii Europene au pledat pentru un schimb de informaţii mai îmbunătăţit, precum şi pentru cooperare operațională între statele membre în domeniul contra-terorismului.

Cu toate acestea, până recent, declarațiile politice nu s-au concretizat într-un nivel mai ridicat al schimbului de intelligence.

Europa trebuie să crească încrederea între serviciile naţionale cu abilităţi în contra-terorism, astfel încât să ducă la o valoare adăugată în schimbul de informaţii, la nivelul Uniunii Europene", a explicat şeful EUROPOL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel