Efectul presei de Internet: Profesor desființat pentru o glumă

Presupusul abuz comis de profesorul de matematică Severius Moldoveanu, acuzat de un coleg de breaslă că şi-ar fi umilit elevii la clasă, a fost desființat de elevii Colegiului Tudor Vianu.

Elevii care au fost martori la incidentul care a zguduit Internetul au povestit, pentru „Adevărul", ce s-a întâmplat de fapt la ora la care profesorul ar fi pus un elev să se târască în genunchi.

„Când am auzit aberaţiile care se spun în presă, am început să plâng", a mărturisit o elevă. „Era ora de matematică, iar profesorul Severius Moldoveanu, care a fost şi director al instituţiei de învăţământ, ne-a adus tezele. Unii dintre noi au luat note mari, inclusiv zece, alţii au luat şi note mici. Printre ei s-a numărat şi Marcus, băiatul despre care s-a spus că a fost umilit de profesor pentru un punct în plus la teză.", povesteşte una dintre elevele clasei a X-a.

„Gluma a fost iniţiată de cealaltă clasă, pentru că suntem două clase de a X-a, unde un elev l-a întrebat pe profesor dacă îi dă un punct în plus dacă se târăşte în genunchi. Evident, răspunsul a fost că nu. Gluma a fost transmisă şi la clasa noastră. Când a venit în clasă, noi i-am sugerat lui Marcus, care era nemulţumit de nota 5, să îngenuncheze pentru un punct. Şi a făcut-o. Toată clasa a ştiut că e o glumă, şi noi, şi domnul profesor", a continuat tânăra.

[citeste si]

Ca urmare 5-ul pe care l-a obţinut Marcus în urma testării a fost trecut în catalog fără a fi modificat. Un metru între bancă şi catedră Tânăra a explicat că elevul care stătea în prima bancă a avut de parcurs o distanţă de cel mult un metru până la catedră.

„Nici nu a apucat să îl oprească pentru că a ajuns imediat la catedră. Şi profesorul a fost surprins, i-a zis că aşa ceva nu se face. Noi am râs, pentru că a fost o glumă bună, şi nu ne-a surprins foarte tare pentru că acestui coleg îi place să atragă atenţia", a mai povestit eleva de la Vianu pentru sursa citată. 

Argumente pentru măgăria mediatică despre Colegiul Tudor Vianu

Simona Ionescu, redactor-șef al Evenimentului Zilei, a postat pe pagina de Facebook o precizare referitoare la presupusul incident de la Colegiul Tudor Vianu.

"Luminiţa Macsim, mama ce spunea ca s-a retras fata din liceu, este membru fondator şi director al şcolii private Little London, la care este angajat profesorul de istorie Marcel Bartic, cel care a scris iniţial despre această întâmplare pe Facebook, denigrandu-l pe profesorul olimpicilor Severus Moldoveanu.

PS. Sunt convinsa ca la postarea asta sau la altele, care prezinta situatia de fapt, nu se vor face atatea distribuiri si nu se vor da atatea likeuri ca la mizeria initiala", a scris Simona Ionescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel