EXCLUSIV  Efectele militarizării DIPI. Interese ascunse pentru Alegerile Parlamentare

Liderul sindicatului polițiștilor, Dumitru Coarnă susține că primit o serie de documente din partea unor ofițeri cu funcții de execuție din cadrul DIPI. Documentul cuprinde mai multe informații conform cărora se dorește remilitarizarea structurii DIPI care ar presupune efecte cu consecințe foarte grave.

Dumitru Coarnă a făcut o sinteză a conținutului documentelor primite. Conform celor declarate, ofițerii DIPI care i-au trimis respectivele note doresc aducerea la cunoștiința opiniei publice a efectelor militarizării structurii. Ele ar aduce atingere inclusiv alegerilor parlamentare din acest an. 

Ei(Ofițerii DIPI-n.r.) nu doresc remilitarizarea acestei instituții din mai multe motive. În primul rând că nu este constituțional, iar în al doilea rând se încearcă comiterea unor fapte în zona respectivă. Cele mai importante aspecte sunt următoarele: 

Presupuse interese ascunse

1. Se dorește scoaterea din zona infracțională a unor factor decidenți din MAI. Prin desființarea acestei unități se intenționează scoaterea din zonă penală. Din ce știu eu, acest proiect este început de Petre Tobă și preluat de domnul Tudorache.

2. Se încearcă distrugerea rețelei informative a documentelor de intrare în contact cu surse de informații. Acești oameni au adus informații la aspecte infracționale din zona conducerii MAI. Se încearcă distrugerea zonei de ofițeri acoperiți. Practic, prin desființare, scoți toți ofițerii acoperiți, vii cu altă organigramă, cu alți oameni care sunt agreați de actuala comandă. Practic se dorește, spun ei, acapararea acestei structuri prin remilitarizare.

Miza: Alegerile parlamentare din acest an

3. Un alt aspect deosebit de important semnalat este că se urmărește desființarea serviciilor de informare județene. 

4. Problema cea mai mare este legată de campania electorală 2016. În momentul în care prin ordonanță de urgență desființezi și remilitarizezi, această unitate va deveni nefuncțională pentru cel puțin 90 de zile. Sigur că, cine are interesul va profita de această zonă neacoperită informativ. Practic, se dorește anihilarea unității de informații a Ministerului de Interne, principalul motiv fiind alegerile din 2016, " a declarat Dumitru Coarnă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel