Șefa FMI, cercetată într-un dosar de fraudă. Demisionează?

Christine Lagarde
Christine Lagarde

Șefa Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, a declarat că este cercetată pentru neglijență într-un dosar de fraudă, dar că nu a fost pusă sub acuzare. 

Lagarde este investigată în așa-numita afacere "Tapie". În iulie 2008, un arbitraj i-a acordat 403 milioane de euro lui Bernand Tapie pentru a regla un litigiu cu Crédit Lyonnais privind vânzarea Adidas. Justiția franceză cercetează rolul pe care demnitarii lui Nicolas Sarkozy l-ar fi avut în arbitrajul care a decis ca statul francez să-i plătească acea sumă colosală lui Tapie. Christine Lagarde ocupa la acea vreme funcția de ministru al Economiei. Ea este acuzată că a facilitat plata despăgubirilor plătite de statul francez lui Tapie.

Directorul general al FMI a declarat pentru AFP că nu intenționează să demisioneze. "Mă voi întoarce în această după-amiază la Washington să lucrez", a spus Lagarde.

Lagarde a respins constant toate acuzațiile.

"Este extrem de combativă", a declarat un apropiat al șefei FMI pentru Reuters, conform Le Figaro. "Ea consideră că această decizie este total nefondată și și-a însărcinat avocatul să o atace pe toate căile".

Lagarde a fost audiată marți pentru a patra oară de către o curte specială din Paris care cercetează activitatea miniștrilor.

Fabuloasa afacere Tapie l-ar putea distruge pe Sarkozy

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel