Șefa DNA explică afirmația "O mamă trebuie să aștepte"

Laura Codruța Kovesi, procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), a oferit, vineri, câteva precizări legate de declarațiile făcute în cazul senatorului Gabriel Oprea, suspectat de ucidere din culpă în dosarul decesului polițistului Bogdan Gigină.

La o zi după ce a fost respinsă urmărirea penală față de Gabriel Oprea, Kovesi a spus că este un vot politic și că "o mamă rămâne să aștepte". Vineri, într-un interviu acordat Radio Europa FM, șefa DNA a explicat: "A fost o declarație pe care am făcut-o imediat după votul din Parlament. E vorba de un caz în care așteptarea socială a fost extrem de mare și este foarte mare. Acel vot a blocat justiția. Toate așteptările din spațiul public, toate așteptările justificate sau nu ale oamenilor au rămas în așteptare pentru că nu se mai poate da niciun verdict în urma acelui vot politic. În acest context a fost dată declarația mea", a spus Kovesi, precizând că s-a referit și "la așteptările tuturor oamenilor, inclusiv la ale părților din dosar".

"Era vorba de blocarea anchetei. Meseria de procuror sau declarațiile mele în calitate de șef al DNA nu pot fi ca la matematică unu cu unu fac doi", a adăugat procurorul șef al DNA.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel