Șef adjunct DNA: Majoritatea tablourilor lui Vâlcov, cumpărate din străinătate, la licitație

Foto: jurnalul.ro
Foto: jurnalul.ro

Procurorul șef adjunct al DNA, Călin Nistor, a declarat că majoritatea tablourile lui Darius Vâlcov, descoperite în timpul perchezițiilor de joi, au fost cumpărate din străintate, iar unele au fost achiziționate de la case de licitații. Picturile vor fi evaluate de o echipă de specialiști pentru a stabili autenticitatea și valoarea acestora, a punctat Nistor.

"Majoritatea sunt achiziționate din afara teritoriului României. Proveninența e stabilită în anumite limite. Unele sunt de la case de licitație", a declarat Nistor, întrebat de jurnaliști în legătura cu tablourile ridicate la perchezițiile efectuate în dosarul care îl vizează pe fostul ministru.

O echipă de muzeografi și alți specialiști de la Ministerul Culturii urmează să evalueze tablourile care i-ar aparține senatorului PSD.

"De astăzi demarăm procedura de identificare-certificare, de către o comisie de specialiști în domeniu. Noi suntem procurori, nu ne pricepem la evaluarea unei picturi. Pot fi și falsuri, pot fi și reale. Noi vrem să facem evaluarea cât mai rapid, pentru că avem probleme legate de depozitarea acelor tablouri, trebuie transmise unor instituții de profil, noi nu avem condiții să păstrăm acele obiecte. Pe măsură ce se derulează procedura de identificare-certificare-evaluare, ele vor fi predate către o instituție de profil care le va păstra până la soluționarea definitivă a cauzei", a mai declarat șeful adjunct al DNA, prezent vineri la conferința "Combaterea Criminalității în Domeniul Achizițiilor Publice", orgaizată de Freedom House.

Avere Darius Vâlcov. Ce avuții au descoperit procurorii în timpul perchezițiilor - VIDEO

Călin Nistor a confirmat că, în urma perchezițiilor efectuate, procurorii DNA au găsit tablourile "în mai multe locații din județul Olt și din București", procurorul evitând să nominalizeze persoana căreia îi aparțineau tablourile.

"Au fost găsite tablouri, dar nu vă pot preciza numărul acestora și nici locațiile. Unele erau la vedere, altele erau ascunse. Persoana respectivă nu a dat declarații în cursul procesului penal", a mai spus Nistor.

Călin Nistor a sugerat că tablourilor au fost cumpărate cu bani iliciți, din moment ce achiziționarea lor nu poate fi justificată de veniturile legale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel