Ebola, virus mortal, a doua victimă în Europa

Virusul Ebola a mai făcut o victimă printre europeni. După ce în luna august un preot spaniol a fost repatriat din vestul Africii și a murit, autoritățile de la Madrid se pregătesc să aducă în țară un alt misionar catolic afectat de virusul mortal.

Manuel Garcia Viejo, în vârstă de 69 de ani, este cel de-al doilea misionar catolic care a fost contaminat cu virusul Ebola, în Sierra Leone. Acesta a fost testat pozitiv pentru Ebola și și-a exprimat dorința de a fi transferat în Spania.

Potrivit unui comunicat de presă, autoritățile spaniole vor depunde toate eforturile necesare procesului de repatriere al preotului.

"În orele următoare, un aparat special de la Ministerul Apărării se va duce în Sierra Leone cu doi medici și trei asistente medicale, și cu tot echipamentul necesar pentru a proteja personalul și asigura tratamentul pacientului", precizează comunicatul, citat de AFP.

Manuel Garcia Viejo este medic specializat în medicină tropicală, de 30 de ani lucrează în Africa și de 12 ani este director al spitalului din Lunsar, Sierra Leone.

Citește și: Virusul Ebola, vaccin fără reacții adverse


Nu se cunosc încă date despre ziua când acesta va fi repatriat.

În august, un preot spaniol, în vârstă de 75 de ani, a fost primul european care a murit din cauza epidemiei de Ebola din vestul Africii.  Pentru repatrierea acestuia și îngrijirile medicale de specialitate, statul spaniol a cheltuit un milion de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel