EBOLA-MUTAȚIE. Virusul Ebola a suferit o mutație. Cercetătorii încearcă să afle dacă este mai contagios

Oamenii de știință monitorizează epidemia de Ebola în Guineea. Ei afirmă că virusul a suferit o mutație. Cercetătorii de la Institutul Pasteur din Franţa încearcă să afle dacă virusul Ebola a suferit o mutație. 

Peste 22.000 de persoane au fost infectate cu virusul Ebola şi 8.795 au murit în Guineea, Sierra Leone şi Liberia.

Oamenii de ştiinţă au început să analizeze sute de mostre de sânge de la pacienţi din Guineea, pentru a observa cum se modifică virusul şi a determina dacă acesta se poate transmite mai uşor de la o persoană la alta.  "Ştim că virusul se schimbă mult", a declarat doctorul Anavaj Sakuntabhai, specialist în genetică, potrivit BBC. 

"Este important pentru diagnosticare şi tratament. Trebuie să ştim cum se modifică virusul pentru a ţine pasul cu inamicul nostru", a adăugat el. A precizat că s-au observat "câteva cazuri care nu prezentau simptome, cazuri asimptomatice".

Cercetătorii au analizat aproximativ 20 de mostre de sânge de la bolnavi din Guineea şi urmează să mai primească alte 600 de mostre lunile următoare, pentru a afla dacă virusul Ebola a devenit mai contagios. Un studiu similar efectuat în Sierra Leone a arătat că virusul Ebola a suferit o mutaţie considerabilă în primele 24 de zile ale epidemiei, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel