EBOLA. Cu ce se confundă, ce teste se fac

Simptomele bolii cauzate de virusul Ebola sunt similare multor alte maladii, cu care se poate confunda. Unii istorici, bazându-se pe simptomatologie și pe rata mare a deceselor, au considerat că virusul Ebola poate fi făcut responsabil pentru epidemia care a decimat orașul Atena, în antichitate.

Cel mai frecvent confundate cu Ebola sunt malaria, shigelioza, tifosul, holera, borelioza și enterita cu encefalită. Ciuma, febra Q, leishmanioza viscerală, dar și leucemia acută sau purpura trombocitopenică au simptome asemănătoare Ebola.

Diagnosticul de certitudine se pune după identificarea în sânge a anticorpilor, printr-un test ELISA. Descoperirea virusului se poate face și mai repede, printr-un test PCR, care descoperă proteine virale existente în sânge.

Protecția personalului  care lucrează cu pacienți sau virus trebuie făcută cu costume cu presiune pozitivă având nivelul patru de siguranță. Carantinarea persoanelor care au avut contact cu un pacient este obligatoire în unele țări, cum ar fi SUA. Tratamentul nu este specific, ci urmărește rehidratarea,  împiedicarea coagulării diseminate, administrarea de oxigen și electroliți, ca și înlăturarea durerii, extrem de puternice în unele faze ale bolii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel