E oficial! Protest, sâmbătă, împotriva lui Klaus Iohannis

DC News a anunțat, joi, că foștii susținători ai lui Klaus Iohannis se organizează pentru a protesta împotriva președintelui. A fost creat un eveniment pe Facebook, iar, vineri dimineață, protestul a fost anunțat în mod oficial.

”Valul de nemulțumiri pe marginea pozițiilor recente ale președintelui României Klaus Iohannis se revarsă din mediul online în stradă. Platforma Unionistă Acțiunea 2012 organizează un protest sub genericul „Nu ești președintele nostru!", pentru a-i aminti șefului statului promisiunile făcute în campania electorală și pe cele de la începutul mandatului. Evenimentul va avea loc sâmbătă, ora 18:00, la Fântâna de la Piața Universității din București”, se arată într-un comunicat de presă.

Acțiunea 2012 spune că dorește să îi reâmprospăteze memoria președintelui Klaus Iohannis, la un an și trei luni de la numirea în funcție, cu declarațiile făcute în privința temei unirii României cu Republica Moldova.

„Nu vrem o Românie a lucrului mințit sau o Românie a lucrului tăcut, vrem o Românie reîntregită, în fruntea căreia să se afle un președinte care să își onoreze promisiunile făcute față de cei din Țară, dar și față de cele peste 3 milioane de români de peste Prut. Ieșim în stradă să îi cerem lui Klaus Iohannis să iasă din pasivitate", a declarat președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, George Simion.

”În timpul campaniei electorale din 2014, pe 7 noiembrie, candidatul ACL la alegerile prezidențiale Klaus Iohannis, a afirmat că unirea României cu Republica Moldova e un lucru pe care numai Bucureștiul poate să îl ofere și numai Chișinăul poate să îi accepte, iar dacă cetățenii Republicii Moldova își doresc unirea cu România, atunci nimeni nu îi poate opri. Pe 17 februarie 2016, în schimb, în cadrul unei dezbateri publice, președintele României a precizat despre Unire că ar fi, în acest moment, un demers neserios și că Republica Moldova trebuie să adere la Uniunea Europeană mai întâi”, se mai arată în comunicatul de presă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel