Dureri de cap. Când anunță probleme grave de sănătate

Specialiștii avertizează că durerile de cap cronice pot fi un indicator al unor probleme grave de sănătate.

Migrenele

O migrenă este adesea experimentată ca o durere de cap unilaterală cu intenstate moderată până la severă, fiind însoțită deseori de senzația de greață. Aceasta se înrăutățește după orice activitate fizică. De regulă, femeile sunt mai afectate decât bărbații de migrene; apare o dată pe săptămânp sau o dată pe an; durează câteva ore sau chiar 2-3 zile; la copii, migrenele sunt de scurtă durată și sunt însoțite de disconfort abdominal.

Cefaleea grupată

Cefaleea grupată este rară, cu simptome care includ durere de cap scurte, dar extrem de severe, împreună cu grave dureri de ochi, roșeață, rinoree (secreție nazală) sau nas înfundat și căderea pleoapei.

De regulă, de această formă de durere de cap suferă mai mult bărbații, decât femeile; apare în același moment al zilei; printre cauzele apariției se numără: anumite medicamente, fumatul, alcoolul și unele alimente (de exemplu ciocolata).

Cefaleea acută

Apare, de regulă, la copii și se caracterizează prin apariția unor dureri bruște, care dispar destul de repede. O posibilă cauză a apariției acestui tip de cefalee este infecția respiratorie. Consultul medicului este vital.

Când sunt durerile de cap periculoase

Durerile de cap care apar dintr-o dată și care sunt însoțite de febră, confuzie, pierderea cunoștinței, dureri de ochii sau de urechi pot indica un accident vascular cerebral sau hemoragie intracerebrală. Diagnosticarea cauzei care stă la baza unor astfel de dureri de cap pot include teste de sânge, RMN și puncție lombară.

Cum scapi de durere

Pentru că medicamentele au efecte secundare, specialiști spun ca durerile de cap să fie înlăturate prin schimbarea stilului de viață (renunți la fumat și la consumul de alcool) și a tehnicilor de relaxare, cum sunt masajul, acupunctura și remediile pe bază de plante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel