Durere în gât, remedii, propolis și tinctură de gălbenele

Agenții patogeni – virusuri, bacterii, fungi –  sunt principalii factori care provoacă inflamații ale cavității bucale și faringelui. Inflamațiile gâtului apar și din cauza unor factori agresivi precum: consumul de băuturi reci sau fierbinți, expunerea la frig, solicitarea excesivă a vocii. Există, însă, două remedii naturale care ajută la tratarea lor.

Propolisul

Propolisul este considerat cel mai puternic antibiotic natural. Acesta dezinfectează mucoasa respiratorie, distrugând bacteriile, virusurile și fungii. Propolisul este de asemenea recunoscut pentru proprietatea de a stimula sistemul imunitar.

Totodată, are efecte analgezice și antiinflamatoare, fiind foarte eficient pentru îndepărtarea durerii în gât. Propolisul acționează ca un adevărat anestezic local.

Tinctura de gălbenele

Tinctura de gălbenele are proprietăți antiinflamatoare dovedite și este folosită cu succes în cazul durerilor de gât pentru a limita extinderea infecției și pentru a reduce inflamația. De asemenea, gălbenelele au efecte cicatrizante și regeneratoare, grăbind vindecarea țesuturilor deteriorate. Tinctura de gălbenele contribuie și ea la stimularea imunității locale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel