Duicu a fost supendat din funcţia de şef al CJ Mehedinţi

Prefectura Mehedinţi l-a suspendat din funcţie pe preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, după ce instanţa supremă a trimis o adresă în care se arată cu lui Duicu i s-a respins recursul la decizia Curţii de Apel Bucureşti de arestare preventivă a pesedistului, conform Mediafax.

Prefectul de Mehedinţi, Nicolae Drăghiea, a declarat că vineri, în jurul prânzului, a emis ordinul de suspendare din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi a lui Adrian Duicu.

Adrian Duicu a fost suspendat până la definitivarea cauzei aflate pe rolul instanţei.

În 10 aprilie, Înalta curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât, definitiv, ca Adrian Duicu, şeful IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi omul de afaceri Constantin Popescu, preşedintele PSD Orşova, acuzaţi de fapte de corupţie, să rămână în arest.

La propunerea procurorilor DNA, cei trei auf ost arestaţi preventiv în 4 aprilie, prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Procurorii DNA au început urmărirea penală în cazul lui Adrian Duicu pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, instigare la dare de mită, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz în serviciu şi două infracțiuni de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obţinerii pentru altul de foloase necuvenite.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel