Duane Butcher, prima reacție după izbucnirea scandalului Băsescu-Bercea

Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA la București, Duane Butcher, a vorbit în premieră despre scandalul în care este implicat Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu.

Într-un interviu acordat pentru Știrile PRO Tv, Duane Butcher a lăudat "eroismul celor care luptă împotriva corupţiei" din țara noastră. De asemenea, șeful misiunii diplomatice americane în România a descris drept "extraordinare" progresele făcute în acest domeniu pe parcursul anului 2014.

"Sunt extrem de impresionat de eroismul celor care luptă împotriva corupţiei, câteodată în condiţii extrem de dificile. În special în contextul unora dintre atacurile de presă împotriva celor care îşi fac treaba şi se luptă pentru România", a spus Duane Butcher, citat de gandul.info.

Scandalul Mircea Băsescu întărește independența sistemului judiciar

Duane Butcher a vorbit pentru prima dată despre scandalul în care este implicat Mircea Băsescu, fratele preşedintelui României.

"Nu comentăm cazuri anume. Vă pot spune însă că acest caz întăreşte independenţa procurorilor şi a sistemului judiciar. Arată că, în această ţară, oamenii sunt egali în faţa legii şi că nici măcar legăturile de familie la cel mai înalt nivel nu vor proteja pe cineva care a comis o infracţiune", a declarat Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România.

Vezi și: Cine a pus strict secret pe dosarul Bercea-Băsescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel