Dragoș Pătraru taxează căciula lui Klaus Iohannis: Aroganță în stare pură

Jurnalistul Dragoș Pătraru se ia de căciula președintelui Klaus Iohannis, pe care a purtat-o la Iași, la aniversarea Unirii Principatelor Române. 

"A-ți acoperi capul, ca președinte, la un astfel de eveniment, cum a făcut-o Iohannis la aniversarea Unirii Principatelor Române, e, în opinia mea, un gest care arată proastă creștere. Și asta vine de-acasă. Dacă aș fi fost în locul lui Iohannis și m-ar fi văzut mama la televizor, ar fi ajuns la Iași înainte să se termine ceremonia și m-ar fi luat la palme (ar fi fost primele palme pe care mi le-ar fi dat) de față cu toată lumea, spunându-mi: "ce-i cu aia în capul tău, așa te-am învățat eu? N-ai pic de respect pentru oamenii ăștia?" Acum, că am lămurit-o pe-asta, să trecem mai departe. Să zicem că președintele e un tip friguros, ipohondru și nu vrea să răcească. Îl înțeleg, și eu sunt la fel, râd prietenii de mine des, pe tema asta. Deci, omul a vrut să-și pună pe cap o căciulă. În ciuda protocolului cerut de o astfel de ceremonie, protocol respectat, după cum puteți vedea pe imagini, de cei mai mulți oficiali. Dar căciula, cine a ales căciula? O căciulă care nici măcar nu-ți acoperă urechile, deci nu prea te ajută să te încălzești", scrie Dragoș Pătraru, pe site-ul său

Jurnalistul atrage atenția că s-a interesat și la nivelul Președinției nu există un consilier vestimentar. Chiar dacă doamna Iohannis are mai mulți, instituția nu beneficiază de acest privilegiu.

Problemă gravă

"Ceea ce mă aduce la o altă problemă pe care o consider gravă: consilierii lui Klaus Iohannis. Care sunt fie din cale afară de proști, fie reduși la tăcere de președinte. Merg cu tărie pe a doua variantă. Nu cred că există român trecut de 35 de ani care, văzându-l pe președinte cu acea căciulă, să nu se fi gândit să-i spună: "șefule, n-ai alta, o să zică lumea că ești Ceaușescu!". Așadar, cum a ajuns Iohannis în piață cu acea căciulă? Cum de nu l-a văzut soția? Cum de nu i-a atras atenția niciun consilier? Cred că toți cei care îi puteau face observație au preferat să tacă. Pe ideea: "dacă îi spun ceva o să se uite urât la mine, o să mă repeadă, mă ia la ochi, îmi pierd munca, mai bine tac". Nu există pericol mai mare pentru un lider, indiferent dacă el conduce doi oameni sau douăzeci de milioane, decât momentul acela când oamenii cu care lucrează nu-i mai spun când greșește. Când sare calul. Din acel moment, liderul este pierdut. El nu știe, dar când nu mai are alături de el oameni de nădejde, care să-l înfrunte, care să-l aducă cu picioarele pe pământ, e terminat", a adăugat Dragoș Pătraru. 

"Aroganță în stare pură"

Jurnalistul a adăugat: "Așadar, ce se vede dincolo de căciula președintelui Iohannis? Eu văd aroganță. Multă aroganță. Aroganță în stare pură. Aroganță confirmată de nevoia de confort a președintelui, de modificările cerute la reședința sa, de concediile prelungite pentru care nu dă socoteală, de nevoia permanentă de liniște, de programul atât de lejer, de lipsa de transparență a acestuia, de felul în care a ajuns să conteste decizii judecătorești definitive, pe motiv că ele au fost influențate de presă, de mersul în coloane oficiale zgomotoase, chiar și după #Colectiv, de scârba afișată în relațiile cu presa, când are tendința de a-i certa pe jurnaliști, de a-i lua la rost ca pe niște elevi, pentru ce întreabă, de faptul că nu consideră să comunice decât folosind rețelele sociale". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel