EXCLUSIV  Dragoș Moștenescu, un fenomen. "Încercările de a păcăli sistemul nu duc la un final fericit"

Dragoș Moștenescu a rămas în inimile românilor drept 'Costel', simpaticul personaj din "La bloc", serialul care strânge și acum - după ani buni - mulți telespectatori în fața micului ecran.

Pe 1 aprilie și-a sărbătorit ziua de naștere. Cu acest prilej, îndrăgitul actor ne-a răspuns la câteva întrebări în care ne-a povestit ce mai face de când sitcom-ul a fost întrerupt. În rândurile de mai jos veți regăsi un artist cu o singură teamă în suflet: frica de uitare.

DC News: Cum este să fiți născut pe 1 aprilie?

Dragoș Moștenescu: Interesant. Nimeni nu uită data mea de naștere, așa că sunt sunat non-stop de vreo 100-150 persoane. Evident, nu le invit pe toate la petrecere.

DC News: Cum este Dragoș Moștenescu la 49 de ani și cum era la început de carieră?

Dragoș Moștenescu: La fel de copilăros și, totuși, la fel de serios în ceea ce face. Până și în ceea ce privește copiii am fost serios: când m-am apucat, m-am ținut de treabă. Trei bucăți e ceva.

DC News: Când v-a plăcut viața dumneavoastră cel mai mult? 

Dragoș Moștenescu: Mereu! Viața e frumoasă mereu, la fiecare vârstă, trebuie să iei tot ce este mai frumos și să lași deoparte – e greu, dar se poate – tot ce e urât.

DC News: Ca actor, sunt lucruri de care vă este teamă?

Dragoș Moștenescu: Da, îmi este teamă de uitare! Eu sunt un tip care mă hrănesc din energia populară și, dacă nu am public, prieteni în jur, mă usuc!

DC News: Ce ați făcut de când s-a terminat "La bloc" și până acum?

(w670)

Dragoș Moștenescu: Am scris o comedie PORTRET LA MINUT, cu Laura Cosoi, Emil Mitrache, eu, Ovidiu Ianu și Eugenia Șerban, comedie care s-a jucat mult la teatrul Elisabeta. Am făcut un Tribute to Elton John, concert cu piesele marelui pianist. Am realizat un comedy – music show cu orchestra Cleante. Toate astea se pot vedea pe canalul meu de Youtube, canal cu același nume.

DC News:  Ați făcut facultatea de Electronică de teamă că nu veți intra la teatru și ați lucrat trei luni. Cum de nu ați mai continuat?

Dragoș Moștenescu: Când piața s-a liberalizat, după 1990, am renunțat la inginerie, deoarece pasiunea de umor și comedie a fost mai mare, dar și veniturile, trebuie să recunosc, erau mai mari.

DC News: Știu că erați spaima politicienilor când erați la Chestiunea zilei. V-a tentat vreodată să faceți politică?

Dragoș Moștenescu: Nu, niciodată. Consider că în țara noastră politica este ghena care îi adună pe cei care nu au nicio calitate decât aceea de a fi “șmecheri”, descurcăreți, hoti, demagogi, ipocriți.

DC News: Cum vedeți dumneavoastră clasa politică în ansamblu său?

Dragoș Moștenescu: Exact cum am descris-o mai devreme. Și în general nu prea le acord niciun minut din viața mea, așa că prefer să schimbăm subiectul.

DC News: A fost ceva ce s-a scris despre dumneavoastră în presă și v-a deranjat?

Dragoș Moștenescu: Ei, nu prea multe, răutăți. Dar nu sunt un tip supărăcios. Oricum, de cele mai multe ori,  s-a scris de bine despre familia mea, ceea ce m-a bucurat. 

DC News: Ce nu s-a scris niciodată despre dumneavoastră și poate lumea ar fi trebuit să știe?

Dragoș Moștenescu: Că muzica este un domeniu pe care îl stăpânesc la fel de bine ca pe comedie.

(w670)

DC News: Cum explicați faptul că și acum 'La bloc' a rămas un fenomen si oamenii se uită în continuare?

Dragoș Moștenescu: Cum spuneam, seriozitate. Comedia se face cu multă seriozitate. De la scenariu, alegerea actorilor, până la filmare și montaj.

DC News: Ce ați învățat de la personajul Costel?

Dragoș Moștenescu: Că viața e frumoasă și nu trebuie să uiți asta. Că încercările de a păcăli sistemul sau alți oameni, “românismele” adică, nu duc la un final fericit.

DC News: Unde vă pot găsi fanii dumneavoastră?

Dragoș Moștenescu: Prin oraș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel