EXCLUSIV  Dragoș Moștenescu, un fenomen. "Încercările de a păcăli sistemul nu duc la un final fericit"

Dragoș Moștenescu a rămas în inimile românilor drept 'Costel', simpaticul personaj din "La bloc", serialul care strânge și acum - după ani buni - mulți telespectatori în fața micului ecran.

Pe 1 aprilie și-a sărbătorit ziua de naștere. Cu acest prilej, îndrăgitul actor ne-a răspuns la câteva întrebări în care ne-a povestit ce mai face de când sitcom-ul a fost întrerupt. În rândurile de mai jos veți regăsi un artist cu o singură teamă în suflet: frica de uitare.

DC News: Cum este să fiți născut pe 1 aprilie?

Dragoș Moștenescu: Interesant. Nimeni nu uită data mea de naștere, așa că sunt sunat non-stop de vreo 100-150 persoane. Evident, nu le invit pe toate la petrecere.

DC News: Cum este Dragoș Moștenescu la 49 de ani și cum era la început de carieră?

Dragoș Moștenescu: La fel de copilăros și, totuși, la fel de serios în ceea ce face. Până și în ceea ce privește copiii am fost serios: când m-am apucat, m-am ținut de treabă. Trei bucăți e ceva.

DC News: Când v-a plăcut viața dumneavoastră cel mai mult? 

Dragoș Moștenescu: Mereu! Viața e frumoasă mereu, la fiecare vârstă, trebuie să iei tot ce este mai frumos și să lași deoparte – e greu, dar se poate – tot ce e urât.

DC News: Ca actor, sunt lucruri de care vă este teamă?

Dragoș Moștenescu: Da, îmi este teamă de uitare! Eu sunt un tip care mă hrănesc din energia populară și, dacă nu am public, prieteni în jur, mă usuc!

DC News: Ce ați făcut de când s-a terminat "La bloc" și până acum?

(w670)

Dragoș Moștenescu: Am scris o comedie PORTRET LA MINUT, cu Laura Cosoi, Emil Mitrache, eu, Ovidiu Ianu și Eugenia Șerban, comedie care s-a jucat mult la teatrul Elisabeta. Am făcut un Tribute to Elton John, concert cu piesele marelui pianist. Am realizat un comedy – music show cu orchestra Cleante. Toate astea se pot vedea pe canalul meu de Youtube, canal cu același nume.

DC News:  Ați făcut facultatea de Electronică de teamă că nu veți intra la teatru și ați lucrat trei luni. Cum de nu ați mai continuat?

Dragoș Moștenescu: Când piața s-a liberalizat, după 1990, am renunțat la inginerie, deoarece pasiunea de umor și comedie a fost mai mare, dar și veniturile, trebuie să recunosc, erau mai mari.

DC News: Știu că erați spaima politicienilor când erați la Chestiunea zilei. V-a tentat vreodată să faceți politică?

Dragoș Moștenescu: Nu, niciodată. Consider că în țara noastră politica este ghena care îi adună pe cei care nu au nicio calitate decât aceea de a fi “șmecheri”, descurcăreți, hoti, demagogi, ipocriți.

DC News: Cum vedeți dumneavoastră clasa politică în ansamblu său?

Dragoș Moștenescu: Exact cum am descris-o mai devreme. Și în general nu prea le acord niciun minut din viața mea, așa că prefer să schimbăm subiectul.

DC News: A fost ceva ce s-a scris despre dumneavoastră în presă și v-a deranjat?

Dragoș Moștenescu: Ei, nu prea multe, răutăți. Dar nu sunt un tip supărăcios. Oricum, de cele mai multe ori,  s-a scris de bine despre familia mea, ceea ce m-a bucurat. 

DC News: Ce nu s-a scris niciodată despre dumneavoastră și poate lumea ar fi trebuit să știe?

Dragoș Moștenescu: Că muzica este un domeniu pe care îl stăpânesc la fel de bine ca pe comedie.

(w670)

DC News: Cum explicați faptul că și acum 'La bloc' a rămas un fenomen si oamenii se uită în continuare?

Dragoș Moștenescu: Cum spuneam, seriozitate. Comedia se face cu multă seriozitate. De la scenariu, alegerea actorilor, până la filmare și montaj.

DC News: Ce ați învățat de la personajul Costel?

Dragoș Moștenescu: Că viața e frumoasă și nu trebuie să uiți asta. Că încercările de a păcăli sistemul sau alți oameni, “românismele” adică, nu duc la un final fericit.

DC News: Unde vă pot găsi fanii dumneavoastră?

Dragoș Moștenescu: Prin oraș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel