Dragnea se apară după valul de informații false venite de la partidele de dreapta

Liviu Dragnea susţine că informaţiile false privind legea privind susţinerea toleranţei au fost puse în circulaţie de partidele de dreapta şi chiar de canale media care 'au ignorat realitatea şi au intrat în logica de campanie electorală'.

'Legea privind susţinerea toleranţei a stârnit un val de injurii la adresa mea. Timp de câteva zile, vocea raţiunii s-a făcut auzită cu mare greutate. Nu-i treaba mea să cercetez cât a fost incitare, diversiune, manipulare şi cât reacţie sinceră, s-o facă alţii. Mă încearcă însă o tristeţe văzând că nimeni nu a avut răbdarea să citească noile modificări ale legii şi aproape toţi cei care m-au insultat au făcut-o preluând, ca un ecou, informaţii false cu privire la libertatea de exprimare. Aceste informaţii false au fost puse în circulaţie de partidele de dreapta şi, spre surprinderea mea, chiar de canale media care au ignorat pur şi simplu realitatea şi au intrat în logica de campanie electorală', a scris, sâmbătă, Liviu Dragnea pe pagina de Facebook.

În opinia sa, prejudecăţile politice, cum este aceea că Liviu Dragnea sau PSD sunt apărătorii comunismului, conduc inevitabil la răstălmăciri.

'Sper ca vom şti să învăţăm ceva din lucrurile neplăcute care s-au întâmplat. Una dintre lecţii este că prejudecăţile politice, cum este aceea că Liviu Dragnea sau PSD sunt apărătorii comunismului, conduc inevitabil la răstălmăciri şi la greşeli dureroase, afectându-i în final pe cetăţeni. O altă lecţie este datoria elementară de a ne informa înainte să aruncăm cu piatra', a punctat Dragnea.

[citeste si]

El a adăugat că ceea ce contează este textul legii şi valorile pe care le promovează.

'Le mulţumesc tuturor celor care au susţinut această lege, cu riscul de a se expune valului de injurii. Le mulţumesc în mod special celor care, deşi nu mă simpatizează deloc şi nu votează cu PSD, au avut tăria să spună că legea iniţiată de mine nu aduce niciun prejudiciu societăţii româneşti. Asemenea oameni, capabili să se ridice deasupra conflictelor de moment şi a partizanatelor politice, sunt o sursă importantă de încredere. (...) Le mulţumesc tuturor celor ce s-au exprimat, fiecare după cum a putut, în legătură cu această lege. E dovada că libertatea şi demnitatea preocupă societatea românească într-o măsură sănătoasă. Societatea îşi măsoară, din când în când, limitele de expresie şi de toleranţă, iar această lege ne ajută, la urma urmei, să devenim mai toleranţi', a spus Liviu Dragnea.

Proiectul legii privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup, iniţiat de Liviu Dragnea, a stârnit discuţii în şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor de miercuri. Iniţiativa legislativă ar putea fi votată săptămâna viitoare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel