Dragnea, întrebat dacă va prelua funcțiile lui Ponta din PSD și Guvern

Liviu Dragnea, președinte executiv al PSD și vicepremier, a vorbit, joi, despre posibilitatea de a-l succeda pe Victor Ponta în fruntea social-democraților și la conducerea Guvernului, odată cu eventuala alegere a acestuia la Cotroceni.

"În momentul în care dl Ponta pleacă președinte al țării la Cotroceni, veți candida pentru funcția de președinte al PSD?", l-a întrebat jurnalistul Bogdan Chirieac pe Liviu Dragnea, la DCNews Live.

"Eu am spus mereu și o spun și acum: să ajungem să avem această problemă și voi anunța atunci", a răspuns vicepremierul.

Citește și: Omul doi din PSD: Turul 2 la alegeri va fi între Ponta și Băsescu

"După doi ani - în decembrie - de experiență în Guvern și experiență administrativă importantă - 12 ani ca președinte de consiliu județean, nu credeți că sunteți calificat pentru funcția de prim-ministru al acestei țări?", a continuat jurnalistul.

"Funcția de prim-ministru va fi oferită de președinte celui pe care el îl consideră apt să facă parte dintr-o echipă care să stabilizeze această țară. Aici nu e problema de dorința cuiva sau a altcuiva. Victor Ponta are suficientă capacitate, are suficientă înțelepciune ca să desemneze un prim-ministru care: 1. să poată să-și coaguleze susținerea unei majorități parlamentare și 2. împreună cu el să stângă instituțiile din acest stat și să facă din România o țară respectată", a explicat Liviu Dragnea.

Vezi și: Situație scăpată de sub control. Dragnea, despre un scenariu cumplit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel