Dragnea avertizează: Ar fi creat un precedent periculos

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, vineri, la Oradea, că susţine decizia CCR de a nu permite organizarea în aceeaşi zi a unui referendum şi a alegerilor locale.

"Da, susţinem, e firesc, decizia Curţii. Era incorect, dincolo de faptul că este neconstituţional să se organizeze referendumul în aceeaşi zi cu alegerile locale. Poate cineva ar dori să folosească banii din bugetul propriu pentru referendumul local şi pentru campania electorală. Poate da, poate nu", a spus Liviu Dragnea.

Liderul social-democraţilor a subliniat că modificarea Legii referendumului cu câteva săptămâni înainte de data când se vrea aplicarea ei este ceva "incorect".

"Pentru că nu era problema numai la Oradea. Era un precedent foarte periculos. Am înţeles că s-a dorit să se scoată ordonanţă pentru domnul Bolojan. O fi guvernul lui, o fi al lui Iohannis, nu ştiu, dar pe de altă parte este incorect să modifici legea referendumului cu câteva săptămâni înainte de data când vrei să o aplici. Aduceţi-vă aminte că deja Curtea Constituţională are o decizie în care a spus că o lege, legea referendumului, este constituţională dar după un an de la modificare", a menţionat Liviu Dragnea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel