Dragnea, anunț despre oferta pentru UNPR

Oferta pentru UNPR rămâne valabilă - fuziune prin absorbţie, a declarat joi, la Târgovişte, preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

'Am decis ca în continuare să ne menţinem oferta pe care nu am schimbat-o niciodată de a aştepta o poziţie din partea conducerii UNPR. Dacă vine într-un timp util, suntem deschişi la discuţii în continuare. (...) Noi nu stăm degeaba, noi în continuare am stabilit azi programul pentru vară - în această lună se iau concediile de vară pe o perioadă foarte scurtă, în aşa fel încât de la 1 august începe activitatea politică şi de organizare care se va finaliza în noaptea alegerilor. Dacă într-un timp rezonabil va fi o clarificare din partea colegilor de la UNPR, noi suntem prezenţi şi participăm la discuţii, dacă nu, programul nostru merge în continuare. PSD va merge singur. Dacă colegii de la UNPR vor dori să discutăm despre fuziune, va fi tot PSD-ul la alegeri cu liste proprii pentru PSD', a declarat Dragnea la finalul CExN al PSD.

Întrebat dacă este valabilă o alianţă cu UNPR, el a spus că nu.

'Am văzut că şi dumnealor agreează ideea de fuziune, am înţeles că trebuie să decidă cu cine vor să o facă. Dacă nu vor să o facă cu noi, noi o să ne 'chinuim' singuri şi o să ne prezentăm singuri la alegeri. Cu colegi de la UNPR am colaborat foarte bine până la alegerile locale, când ceva s-a întâmplat în univers şi brusc au început discuţii între UNPR şi PNL. Noi nu facem oferte, noi încercăm să ducem la capăt o discuţie mai veche despre fuziune. În momentul în care se va face o fuziune, toţi membrii UNPR care vor să accepte aceasta devin membri PSD şi se supun regulilor din organizaţii. Nu putem să facem o fuziune în care un membru PSD are drepturi mai mari decât un alt membru PSD, fiecare organizaţie va decide care sunt propunerile pentru listele parlamentare. (...) Pe de altă parte, sub nicio formă nu voi lansa în spaţiul public oferte în care să intru în licitaţie politică, aşa ceva n-o să fac, cu toate riscurile', a adăugat liderul social-democraţilor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel