Două persoane rămân internate după prăbuşirea podeţului cu staff-ul PSD

Două dintre cele zece persoane rănite, duminică, după ce podeţul pe care încercau să îl traverseze s-a prăbuşit au rămas internate, iar în cazul alteia încă se efectuează investigaţii, însă cel mai probabil nu va rămâne sub supraveghere medicală.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti, unul dintre răniţi a rămas internat la această unitate sanitară, fiind vorba despre o persoană care a suferit un traumatism cranio-cerebral. De asemenea, o altă persoană este în continuare supusă investigaţiilor, la cererea medicului neurochirurg, însă cel mai probabil nu va rămâne internată.

Totodată, o fată de 17 ani care a suferit o fractură la nivelul piciorului a fost internată la Spitalul de Pediatrie, au spus surse medicale. Zece persoane cu vârste între 17 şi 77 de ani, între care şi o gravidă în 35 de săptămâni, au ajuns, duminică, la Spitalul de Urgenţă Ploieşti cu diverse traumatisme după ce un podeţ pe care îl traversau s-a rupt în comuna Plopu. Persoanele în cauză făceau parte din staff-ul de campanie al PSD, iar printre cei răniţi se află şi candidatul PSD la Primăria Plopu, viceprimarul Marin Teodor.

Femeia însărcinată a fost transferată pentru consult de specialitate la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie, însă aceasta nu prezenta leziuni. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, Marian Popescu, a declarat, pentru Agerpres, că Poliţia va efectua verificări în acest caz, iar în situaţia în care vor fi depistate nereguli în ceea ce priveşte legalitatea construcţiei podeţului în cauză, vor fi sesizate organele abilitate. Pe de altă parte, primarul de la Plopu, Adrian Bălănescu, spune că puntea respectivă era folosită destul de rar, ca variantă alternativă şi doar pietonal, ea cedând sub greutatea celor aproximativ 30-40 de persoane care au încercat să o traverseze duminică.

'Nu era într-o stare avansată de degradare, dar era un podeţ pietonal, care se folosea ca alternativă (...), mai rar, şi pietonal. Din nefericire, azi, în jur de 30-40 de persoane au trecut concomitent şi a cedat sub greutate', a declarat Bălănescu.

Primarul a spus că în cursul zilei de luni va face solicitări către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul de Stat în Construcţii şi Prefectură, astfel încât o comisie formată din specialişti să meargă la faţa locului pentru a face verificări.

'Eu am făcut solicitări la Consiliul Judeţean pentru reparaţia aceste punţi, dar, din păcate, din lipsă de fonduri, nu am reuşit să ducem la bun sfârşit această investiţie', a adăugat edilul. Mai mult, el spune că viceprimarul Marin Teodor (PSD), contracandidat al său la funcţia de primar aflat pe podeţ la momentul prăbuşirii, ar fi trebuit să cunoască mai bine situaţia acelei punţi. 'Cu siguranţă (ar fi trebuit să ştie mai bine situaţia podeţului- n.r.), e viceprimarul comunei de două mandate', a spus Adrian Bălănescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel