Dosarul "Turceni - Rovinari". Lovitură în procesul lui Victor Ponta

Fostul premier Victor Ponta, senatorul Dan Șova, precum și fostul director economic al Complexului Energetic Turceni, Octavian Laurențiu Graure, s-au prezentat vineri dimineață la Înalta Curte de Casație și Justiție, acolo unde se judecă dosarul "Turceni - Rovinari".

Într-o postare pe pagina sa de socializare, Victor Ponta prezintă ce a declarat Octavian Laurențiu Graure în fața judecătorilor: "La acest termen Graure Octavian a declarat în fața ICCJ și s-a consemnat la dosar că a fost chemat informal de procurorul Uncheșelu. Timp de 3 ore acesta i-a cerut să declare că știe de o înțelegere între Șova, Ciurel și Ponta prin care să i se dea bani lui Ponta. După ce Graure Octavian a spus foarte clar că nu știe de așa ceva, Procurorul Uncheșelu i-a spus că îl va aresta și va sta 15 ani în închisoare. După ce Graure Octavian a refuzat din nou să spună ceva ce nu cunoaște Procurorul i-a dat un proces verbal că e suspect și l-a dat afară din birou."

De asemenea, fostul prim-ministru precizează că "în 2006-2007 (date la care se refera dosarul)" era simplu deputat în Opoziție. "Complexurile Energetice Turceni și Rovinari erau în cadrul AVAS condus de Teodor Atanasiu - principal consilier Alina Gorghiu!", a adăugat Victor Ponta pe Facebook. 

Fostul premier Victor Ponta s-a prezentat vineri la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde se judecă dosarul "Turceni - Rovinari", în care este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani.

"Este o zi foarte importantă pentru Europa, așa încât sper să nu aveți timp de mine azi", a declarat Victor Ponta, la venirea la sediul ÎCCJ, întrebat de jurnaliști despre votul britanicilor la referendum.

Victor Ponta a fost trimis în judecată de DNA pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălarea banilor, fapte săvârşite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat Ponta Victor-Viorel.

În dosar mai sunt trimişi în judecată senatorul Dan Şova, avocat coordonator al Societăţii Civile de Avocaţi Şova şi Asociaţii, Laurenţiu Ciurel, la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, şi Octavian Laurenţiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel