Dosarul Microsoft. Meleșcanu: Cazul a plecat de la FBI

MicrosoftLogo dece
MicrosoftLogo dece

Fostul director al Serviciului de Informații Externe, Teodor Meleșcanu, spune că investigația mamut în dosarul achiziționării de licențe Microsoft a fost declanșată de Biroul Federal de Investigații (FBI) al Statelor Unite ale Americii.

Teodor Meleșcanu a declarat la Digi 24 că ancheta în dosarul Microsoft nu se desfășoară doar la nivelul României, avertizând că investigațiile vor continua cu rigurozitate și fără a putea fi bănuită de interese politice, dovadă că cei 9 foști miniștri provin din mai multe partide.

Întrebat ce părere are despre numărul mare de foști miniștri care sunt implicați în dosar, Teodor Meleșcanu a invocat exemplul unui ministru, dintr-un guvern pe care a refuzat să-l precizeze, dar în orice caz se întâmpla pe la sfârșitul anilor 90 – începutul anilor 2000. Consilierul juridic al respectivului ministru i-a arătat un material și l-a avertizat: „Dle ministru, dacă faceți așa, intrați în pușcărie!". Și ministrul respectiv i-a răspuns râzând: „Mă, tu ai văzut vreodată un ministru din România în pușcărie?", conform digi24.ro.

„De data aceasta, am văzut miniștri și prim-ministru intrând la închisoare. De data aceasta, mesajul este foarte clar”, a completat Meleșcanu.

„Nu se va stinge ușor. Afacerea n-a pornit la noi. Ancheta a venit din Statele Unite, așa că nu e o treabă gestionată doar la noi, pe care să poți să bănuiești că e făcută pe criterii politice, cum s-a mai întâmplat de multe ori”, a spus Teodor Meleșcanu.

Întrebat dacă serviciul pe care l-a condus a contribuit cu ceva la această anchetă, fostul șef al SIE a spus că nu și a arătat că această anchetă a fost una a FBI-ului, Microsoftul fiind o societate americană. „Iar în materie de corupție, americanii nu glumesc deloc cu societățile lor”, a adăugat Meleșcanu.

DNA solicită începerea urmăririi penale pentru 9 foști miniștri, în cazul licențelor Microsoft

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel