Dosarul Bercea Mondial-Mircea Băsescu. Lucian Bolcaș explică de ce procurorii DNA grăbesc finalizarea anchetei în dosarul lui Mircea Băsescu

Uşor-uşor, procurorii DNA fac paşi însemnaţi în finalizarea anchetei din dosarul “Bercea Mondial -Mircea Băsescu: trafic de influenţă la vârf”. Chiar dacă, săptămâna trecută, s-a respins audierea lui Traian Băsescu ca martor în acest caz exploziv, marți, a fost adus la DNA fratele președintelui. Contactat de DC News, avocatul Lucian Bolcaș a lansat o ipoteză legată de "graba" procurorilor DNA de a finaliza ancheta în cazul “Bercea Mondial -Mircea Băsescu: trafic de influenţă la vârf".

VEZI ȘI: Dana Grecu, foarte impresionată: Suntem mândri de ea!

Întrebat dacă graba în terminarea anchetei în cazul "Bercea Mondial – Mircea Băsescu" ar putea avea vreo legătură cu finalul mandatului lui Traian Băsescu, avocatul Lucian Bolcaș a spus pentru DC News: "Se poate să fie o grabă pentru finalizarea îmtregului dosar până la finalul mandatului lui Traian Băsescu. Sigur că există o serie întreagă de avantaje în ceea ce privește cuantumul pedepsei ce se va pronunța în condițiile în care presiunile președintelui se vor dovedi eficiente. Problema este însă că, în această grabă, dosarul apare ca incomplet. Este primul dosar în care nu se fac percheziții la cel pus sub învinuire pentru trafic de influență. Dimpotrivă, se fac percheziții la denunțători. Este o chestiune care trebuie urmărită. Nu s-au făcut percheziții la învinuit și acest lucru ar putea presupune și alte infracțiuni. În plus, nu se știe unde sunt banii pe care Mircea Băsescu declară că i-a primit".

VEZI ȘI: DNA ÎNREGISTRĂRI Laura Georgescu. Narcisa Iorga, denunț la DNA

Procurorii DNA nu vor să îl cheme pe Traian Băsescu ca martor, în dosarul în care este anchetat fratele său

"Proba audierii fratelui învinuitului (n.r. - Traian Băsescu) a fost respinsă de către procurori. Este dreptul lor, dar avocatul care a propus această probă a făcut vreo plângere asupra ordonanței de respingere? S-a luat vreo măsură procesuală în cauză? Sunt multe semne de întrebare aici", a mai zis Lucian Bolcaș pentru DC News.

Ce se va întâmpla dacă procurorii DNA vor finaliza ancheta în dosarul "Bercea Mondial - Mircea Băsescu" abia după terminarea mandatului președintelui României, Traian Băsescu


Întrebat dacă după terminarea mandatului de președinte, Traian Băsescu ar putea fi chemat ca martor în dosarul în care este acuzat Mircea Băsescu, avocatul Lucian Bolcaș a menționat: "Traian Băsescu poate fi chemat și acum ca martor. Nu există nicio imunitate pentru că nu este vorba despre vreo infracțiune. S-ar putea pune problema unei false imunități în condițiile în care ar apărea ca suspect. Dar chemarea lui Traian Băsescu ca martor... se impune. Nu știu de ce tremură toată lumea când aude de Traian Băsescu".

"Orice anchetă trebuie să se desfășoare într-un timp optim. Consider că timpul optim pentru această anchetă nu a expirat. Graba de a închide cazul este graba de a scoate acest subiect de pe agenda presei, agenda interesului public", a conchis avocatul Lucian Bolcaș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel